Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας «μπατάρισε», η ΒΙΚΗ έκλεισε, η ΚΟΝ-ΖΑΚ, η ΧΥΜΟΦΙΞ, ο ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, η ΕΒΕΠ και τα άλλα 6-7 συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων έπαψαν να λειτουργούν πάνω από δύο δεκαετίες και οι μονοκαλλιέργειες της ελιάς και του πορτοκαλιού προ πολλού έπαψαν να είναι αποδοτικές για τους αγρότες.

Η μόνη επιχείρηση που ακόμη αντέχει, είναι ο ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΆΡΤΑΣ, αλλά μέχρι πότε, αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στην «εντατική».
Μια επιχείρηση που απασχολεί 300 περίπου εργαζόμενους, πολλές δεκάδες είναι οι προμηθευτές του, όπως και πολλές εκατοντάδες είναι και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με προϊόντα του Πτηνοτροφικού.
Η δε συμβολή του στην τοπική οικονομία, είναι μέγιστη.
Έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές για να επικρατήσει στην ελληνική αγορά, αλλά χρειάζεται επειγόντως «ΟΞΥΓΟΝΟ».
Χρειάζεται ΓΕΝΝΑΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ των οφειλών του, χρειάζεται ΕΙΔΙΚΗ αντιμετώπιση για να βρει και πάλι το βηματισμό του.
Η βουλευτής Άρτας και πρώην υπουργός ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη σωτηρία του Συνεταιρισμού, αλλά για κάποιους λόγους, δεν έγινε κάτι τέτοιο επί των ημερών της.
Ήρθε τώρα η σειρά του νυν κυβερνητικού βουλευτή, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ, για να παραλάβει τη σκυτάλη από την Όλγα Γεροβασίλη.
Ήρθε η ώρα και της Ν.Δ. για να αποδείξει στην πράξη ότι πιστεύει στην ανάπτυξη, ότι επενδύει στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα.
Και η περίπτωση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας είναι η καλύτερή της ευκαιρία, για να μας πείσει.
Τέλος σε αυτό το ζήτημα χρειάζεται ενότητα και των τριών βουλευτών του Νομού, οι οποίοι ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ρίξουν όλο το βάρος τους, με στόχο τη σωτηρία του.
Η ευθύνη τους είναι μεγάλη και πρέπει να την καταλάβουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top