Ξεπέρασε τα όριά του και δεν άντεξε ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για τα πρόσφατα γεγονότα της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Άρτα.

Μίλησε για «στοχοποίηση» του Δήμου Αρταίων και έβαλε στο «κάδρο» τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ΑΛΕΚΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ και τον βουλευτή Άρτας ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιοι υπέδειξαν τις περιοχές και πως ήρθαν κλιμάκια των Υπουργείων σε αυτές τις περιοχές, χωρίς να το γνωρίζουν οι δήμαρχοι»;
Πως ήξεραν αυτοί που έπρεπε να πάνε;
Και με νόημα πρόσθεσε: «Κάποιοι από εδώ τα μεθόδευσαν»!
Ακόμη, για τη σχετική συνάντηση της Αθήνας είπε: «Παίζανε κρυφτούλι! Υπέρ της έκτασης (Χανόπουλου) που τελικά επιλέχτηκε, τάχθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο κυβερνητικός βουλευτής Άρτας Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ, οι οποίο πρέπει να γνώριζαν…»!  
Και κατέληξε: «Να πέσουν οι μάσκες για αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχει αντίρρηση για φιλοξενία αντίστοιχη με το ποσοστό του 1% που μας αναλογεί κι όχι για 1500 άτομα που προβλέπεται να μας στείλουν. Ας έρθουν οι Καχριμάνης και Στύλιος να τα πούνε και να τα υποστηρίξουν αυτά, στους αρτινούς»!
Από την πλευρά τους τώρα οι Αλ. Καρχιμάνης και Γ. Στύλιος επιδίωξαν να δώσουν απαντήσεις στα όσα είπε ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, αλλά με επιχειρήματα που δεν έπεισαν.
Ο μεν πρώτος, ο κ. Καχριμάνης, είπε ότι το μόνο που γνώριζε ήταν για μια έκταση 300 στρεμμάτων στον Καλόβατο, δεν είχε καμιά εμπλοκή στο αίτημα για παραχώρηση 80 στρεμμάτων από το Επιχειρηματικό Πάρκο του Δήμου Αρταίων και ότι συνηθίζει να μην κρύβεται στα προβλήματα και στα δύσκολα να παίρνει αποφάσεις… !
Και έκλεισε την «απολογία» του με το απίστευτο: «Η Περιφέρεια δίνει χρήματα για το Επιχειρηματικό Πάρκο και έργο δεν βλέπει…», λες και αυτά τα χρήματα δίνονται από τον ίδιο.
Με τη σειρά του, ο βουλευτής Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ, απάντησε με…. «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», αποφεύγοντας και αυτή τη φορά, να αναλάβει τις ευθύνες του, ως βουλευτής των αρτινών κι όχι ως κυβερνητικός βουλευτής.
Κι έκλεισε κι αυτός την «απολογία» του, με μια «αταίριαστη» ατάκα, λέγοντας ότι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου, όσο δύσκολες κι αν είναι…»!
Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα των ιδιοκτητών εκτάσεων που προσφέρονται για HOTSPOT και για την επίσκεψη κλιμακίου Υπουργείων στην περιοχή μας για αυτόν το σκοπό, είδαν το φως της δημοσιότητας ΑΠΟΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», πριν καν γίνει η σχετική συνάντηση της Αθήνας. Πως το γνωρίζαμε; Άλλης ημέρας… δημοσίευμα!

Βουνό τα δίκια του Δημάρχου Αρταίων!

Στην περίπτωση του HOTSPOT Άρτας, βουνό είναι τα δίκια του δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.
Καταρχάς του «φόρτωσαν» το αίτημα του Γ.Γ. του Υπουργείου Μετανάστευσης, για παραχώρηση-ενοικίαση 80 στρεμμάτων από το Επιχειρηματικό Πάρκο, το οποίο αίτημα, απερρίφθη «μετά πολλών επαίνων»!
Στη συνέχεια «κάποιοι» υπέδειξαν εκτάσεις ιδιωτών για αυτόν το σκοπό, χωρίς να το γνωρίζει ο δήμαρχος της περιοχής.
Αποφάσισαν ποια θα πάρουν, χωρίς και πάλι να το γνωρίζει ο Δήμαρχος Αρταίων.
Αποφασίζουν για HOTSPOT 1500 ατόμων, δηλαδή το 1% που οφείλουμε να πάρουμε, ως Περιφέρεια, το οποίο ήδη το έχουμε, ενώ όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης, αυτό το 1% δε έχει ακόμη διανεμηθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Αλλά είπε και κάτι εξίσου σημαντικό ο κ. Τσιρογιάννης: «Πως γίνεται, τα Γιάννενα των 80.000 κατοίκων να έχουν Δομή Φιλοξενίας 1000 περίπου ατόμων και ο Δήμος Αρταίων των 40.000 να πάρει 1500;»!
Βέβαια μπορεί όντως να είναι «βουνό τα δίκια» του δημάρχου Αρταίων, αλλά εκείνο που βαρύνει περισσότερο τον ίδιο, είναι το κρυφτούλι που παίχθηκε σε αυτή την ιστορία, που θα ήταν αδιανόητο να μην τη γνωρίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, προσκείμενος στο κόμμα που κυβερνά και ο αρτινός κυβερνητικός βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ.
Συνεπώς όλα τα δίκια στο Δήμαρχο Αρταίων και όλες οι ευθύνες στους άλλους δύο.

Λ.Σ.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top