Πριν από 10 χρόνια ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου  με φόντο το Ελληνικό Καστελόριζο,  ανακοίνωνε την, άνευ όρων, προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης βάζοντας τη χώρα σε μπελάδες.

Εσκυψε η χώρα τότε και έμεινε σκυφτή και σιωπηλή μέχρις ότου ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστός και ως Πρωθυπουργός του  -επίκαιρου σήμερα όσο ποτέ- φράχτη του Εβρου, με τις θυσίες των Ελλήνων τίμια ανασήκωνε αυτήν και ό κόσμος άρχιζε να ανασαίνει… ήλθαν τα χρόνια της «πρώτη φορά αριστεράς» μία αδέξιας και άπειρης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «για να πέσει η Ελλάδα στα τέσσερα». Ολοι οι Ελληνες, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο εργάσθηκαν νυχθημερόν για ακόμη 5 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα μόνον και μόνον για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές.
Πέρυσι το Καλοκαίρι, μετά την θυσία στην κρατική αδιαφορία δεκάδων αθώων ψυχών στο «Μάτι», ήλθε η Κυβέρνηση της νέας Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πρώτο 8μηνο διακυβέρνησης οι Ελληνες πήραν το καλύτερο, αφού ο -για άλλους- «γκαντέμης Κούλης»  άλλαξε τους  όρους του Ευρωπαικού παιγνιδιού και μία αισιοδοξία για μία καλύτερη Ελλάδα άρχισε να διακατέχει όλους τους Ελληνες ενώ σύμπασα η Ε.Ε αρχισε να δείχνει την χαμένη εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα.
Ηλθε όμως η πανδημία του Convid-19 που βεβαίως και δεν γέμισε νεκρούς την Ελλάδα, όπως τα υπόλοιπα προηγμένα κράτη της ΕΕ, την Αγγλία και την Αμερική, διότι τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης λειτούργησαν θαυμάσια. Η Χώρα με οδηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε και αγόρασε χρόνο από την πανδημία για να στηρίξει ένα σαθρό από χρόνια ΕΣΥ που έμεινε όρθιο χάρη στο φιλότιμο των ολιγοκακοπληρωμένων ιατρών και νοσηλευτών.
Το lockdownόμως στοιχίζει στην Ελλάδα αντί της αναμενόμενης  ανάπτυξης του 4% μία ύφεση της τάξης του 10% διότι μην ξεχνούμε ότι η Ελλάδα βαρύνεται με ένα τεράστιο χρέος.
Με τον Ευρωπαικό φιλελεύθερο αέρα της νέας Κυβέρνησης, τις χειρουργικές κινήσεις σε Ευρωπαικό επίπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την πολύτιμη βοήθεια και του Μαργαρίτη Σχινά του αντιπροέδρου της Κομισιόν και του Γάλλου προέδρου… [σε παράξενο πείσμα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν της ψηφοφορίας για το Ευρωπαικό ταμείο ανάκαμψης] μέχρι τέλος του έτους ένα ευρωπακέτο 60 δις € θα αλλάξει την πορεία της Χώρας μας και όλη η ΕυρωπαικήΕνωση θα κρατηθεί λειτουργική με την ένεση των 750 δις €.
Τα χρήματα αυτά, θα αποτελέσουν την ευκαιρία αναδόμησης της Χώρας.
Είναι πολλά τα λεπτά Κυριάκο, μην τα σκορπίστε, όπως οι προκάτοχοί σας.
Μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού οφείλετε να έχετε λάβει τις αποφάσεις σας για την επένδυση των χρημάτων.
Ιδρύστε χθές μία επιτροπή των πλέον ικανών τεχνοκρατών αλλά και πολιτικών όλων των χώρων, διότι παντού υπάρχουν ικανοί, καλοί και άριστοι και επενδύστε στην υγεία, στην πράσινη ανάπτυξη, στην τεχνολογία, στην παιδεία, στον τουρισμό και βεβαίως στον πρωτογενή τομέα, στην γεωργοκτηνοτροφοαλιεία που θα μπορούσε εύκολα, να χωνέψει όλη την ανεργία. Η αδυναμία μας εκεί είναι εμφανής φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά που «ο τουρισμός δεν θα τραβήξει»  όπως πέρυσι.

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top