Του Δημήτρη Χαμπίπη

Δεν παύουν ποτέ στο ΠΑΣΟΚ ορισμένοι να μας θυμίζουν το δημοκρατικό τους ποιόν και να ευτελίζουν τις εκλογικές διαδικασίες και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που τους κουβαλάει στην πλάτη σαν ανάπηρους.

Είναι εθισμένοι στις κάλπικες μεθοδεύσεις για να εκλέγονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση χωρίς να το έχουν πολιτικά και κάνουν και τον καμπόσο μετά.

Είναι και κακομαθημένοι γιατί έχουν πλάτες τους γνωστούς και μη εξαιρετέους πάτρωνες που τους καθοδηγούν.

Είναι πασίγνωστο στο ΠΑΣΟΚ ποιοι είναι αυτοί που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είτε είναι σε συνδικαλιστικό, πολιτιστικό η εσωκομματικό επίπεδο μηχανορραφούν για να βγάζουν οι κάλπες τους αρεστούς και όχι τους αρίστους.

Ο επικεφαλής της καμπάνιας διαχρονικά Καρχιμάκης γαλούχησε στις αντιδημοκρατικές διαδικασίες εκατοντάδες αδύναμα (πολιτικά) παιδιά που έχουν την ευγενή φιλοδοξία να διακριθούν και να προσφέρουν.

Έχουμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες πολλοί να δίνει κατευθύνσεις λανσάροντας και όρο «χιονίστε τις κάλπες».

Όσες φορές και αν τα λέμε όμως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Και δεν είναι προφανώς το περιστατικό στο Κομπότι της Άρτας όπου οι μηχανορραφούντες πιάστηκαν στην φάκα πρωϊ πρωϊ να χιονίζουν, και ούτε η παραίτηση μέλους της εφορευτικής επιτροπής στην Κρήτη γιατί τον έζωσαν οι κρίσεις συνείδησης. 

Ανάλογα περιστατικά για τους κακοπροαίρετους μπορεί να υπήρξαν και σε άλλες περιοχές ανα την Ελλάδα αλλά δεν βγήκαν στην επιφάνεια. Είναι οι όψιμοι φανατικοί, οι μουτζαχεντίν, οι προσωπολάτρες, οι υμνητές διάφορων τσαρλατάνων, οι περιφερόμενοι ένθεν κακείθεν και τα γκρουπόσκυλα που νοιώθουν την ανάγκη να δίνουν διαπιστευτήρια κάπου. 

Λογικές και αντιλήψεις που θαμπίζουν την δημοκρατία μας και θολώνουν το μήνυμα για το ΠΑΣΟΚ.

Οφείλει το ΠΑΣΟΚ πάραυτα να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τους υποχθόνιους διαμορφωτές εκλογικών αποτελεσμάτων. Όταν οι εκλογικές διαδικασίες είναι χαλαρές και μπάζουν βρίσκουν την ευκαιρία οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι να δρούν και οι κάλπες να βγάζουν ζόνγκ.

Η προτεραιότητα στην συγκρότηση του τομέα οργανωτικού με αξιόπιστα, ικανά και κοινά αποδεκτά στελέχη, η συγκρότηση του τομέα δεοντολογίας και πειθαρχικού ελέγχου, οι άμεσες καρατομήσεις όσων «συλλαμβάνονται να κλέπτουν οπώρας» είναι εκ των ουκ άνευ προϋποθέσεις για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία. Έθεσαν εαυτόν εκτός κινήματος και μάλιστα δια ραδιοφώνου έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου.  

Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να σηματοδοτήσουν την ανανέωση και το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας σε μια πολύ ζοφερή συγκυρία για την κοινωνία μας οφείλουν να προασπίσουν και να διασφαλίσουν πρώτιστα το δημοκρατικό κεκτημένο.

Γιατί η δημοκρατία κρίνεται και δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα…

  

 

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top