Ο Νομός Άρτας αποτελούσε άλλοτε κάστρο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο από το 2015 και έπειτα έχει γκρεμιστεί. Νομίζω ήρθε η ώρα να το ξαναχτίσουμε και πιστεύω θα το πετύχουμε!

Την εποχή που ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε το 2016 την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχαμε επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας και είχαμε αναφερθεί στην σημασία της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού για την Άρτα καθώς όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε: “η Άρτα αποτελεί πύλη εισόδου της Ηπείρου και οφείλετε να το εκμεταλλευτείτε”. Σας πληροφορώ κάθε πέρυσι και καλύτερα. Πλέον έχουμε 2022 και η ανάπτυξη δυστυχώς περνάει απέξω για την Άρτα μας. Ενημερωτικά η Άρτα είναι ένας από τους 5 νομούς πανελλαδικά που δεν έχει βιομηχανική περιοχή (επιχειρηματικό πάρκο).

Έχετε επισκεφθεί έναν νομό ο οποίος στηρίζεται κατά βάση στον πρωτογενή τομέα. Προσπάθειες γίνονται δε λέω, αλλά έχουν γίνει και τρομερά λάθη τα οποία επηρεάζουν την τοπική κοινωνία. Πολλοί εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα είναι εδώ σήμερα και θα αφήσω αυτούς να μιλήσουν και να τοποθετηθούν. Θα μου επιτρέψετε όμως να μιλήσω για έργα υποδομής στον πρωτογενή τομέα που δεν έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν. Με τον πόλεμο που συμβαίνει στην γειτονική Ουκρανία, πέρα από την ενεργειακή κρίση που επηρεάζει τις οικονομίες παγκοσμίως, υπάρχει και η επισιτιστική κρίση. Στην Άρτα συζητάμε τα τελευταία 40 χρόνια για έργα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά, τα οποία αν είχαν γίνει θα δημιουργούσαν τεράστιες προοπτικές στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Τέλος επισκεφτήκατε κάποιες από τις πολύ καλές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Σε σχέση με άλλες περιοχές το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Άρτας είναι κορεσμένο. Πρέπει να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να απελευθερωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για ΑΠΕ αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στον επιχειρηματία να επενδύσει σε ΑΠΕ για ιδία χρήση που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του δικτύου.

Από τη σύντομη ενημέρωση που είχατε με τους φορείς που βρεθήκατε είτε δημόσιους είτε ιδιώτες, είδατε ότι η Άρτα είναι ένας Νομός με πολλά περιθώρια ανάπτυξης και οφείλετε να μεταφέρετε τους προβληματισμούς σε ανώτερο επίπεδο ώστε να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και καθυστερήσεις

 

Ντίνος Παπαδημητρίου

Πολιτευτής ΝΔ Άρτας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top