Καταψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους «ανεξάρτητους» αλλά και από προερχόμενους από το συνδυασμό της σημερινής πλειοψηφίας!!! Και χαρακτηρίστηκε «νίκη» τους, τόσο από τους καταψηφίσαντες όσο και από κάποια τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, που αβασάνιστα και άκριτα, υιοθετούν, ηθελημένα ή αθέλητα, επικοινωνιακά παιγνίδια και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Και αυτή η «νίκη» τους, είναι «Πύρρειος» ή αν θέλετε μικρής σπουδαιότητας, σε σύγκριση με εκείνα που την συνοδεύουν σε βάρος του Δήμου, των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.
Διότι χωρίς Προϋπολογισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας δημόσιος Οργανισμός και στην περίπτωση ο Δήμος Αρταίων.
Κι αν τελικά δεν ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, λογικά θα πρέπει να μπει… «λουκέτο» στο Δήμο μας.
Γιατί δεν θα γίνονται πληρωμές, δεν θα γίνονται εισπράξεις, δεν θα πληρώνονται δαπάνες, δεν θα προχωρούν έργα, δεν θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Αυτό θέλουν οι της αντιπολίτευσης και οι λοιποί;

Θα μου πείτε και αν ο Προϋπολογισμός είναι «κακός» ή μη εφικτός στην υλοποίησή του ή ανεπαρκής, θα πρέπει να ψηφιστεί;

Λέμε ξεκάθαρα, ΟΧΙ!

Όμως διαβάζοντας τους λόγους που επικαλέσθηκαν εκείνοι που τον καταψήφισαν, δεν μας έπεισαν ότι οι προθέσεις τους, ήταν ειλικρινείς και υπεύθυνες.
Αοριστολογίες και τίποτε άλλο!
Συνήθης τακτικισμός της αντιπολίτευσης!
Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!

Και ποια άλλη ερμηνεία μπορεί να δώσει κανείς στην «ομόφωνη» απόφαση των συμβούλων της αντιπολίτευσης και των «ανεξάρτητων», καταψήφισης του Προϋπολογισμού;
Τέτοια συγχορδία, μόνο σε συμφωνικές ορχήστρες συναντά κανείς!
Όμως ο Δήμος Αρταίων, είναι ένας «μικρός» τοπικός φορέας, με πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες και αρμοδιότητες και αντιπολιτευτικά παιγνίδια δεν χωράνε, είναι πολυτέλεια.
Διότι ένας Προϋπολογισμός έχει τη λογιστική, την πολιτική και την νομική του διάσταση.

Η λογιστική αφορά τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου, η νομική αφορά την νομιμοποίηση εσόδων, εξόδων και δαπανών και η πολιτική αφορά τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, σε προτεραιότητες κυρίως των δραστηριοτήτων της.
Που σημαίνει, ο Προϋπολογισμός συντάσσεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κι όχι από το δήμαρχο, συντάσσεται με βάση τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου κι όχι από το δήμαρχο. Ο δήμαρχος, άντε να ιεραρχεί τις προτεραιότητες!
Και άντε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ να ιεραρχεί λάθος τις προτεραιότητες.
Όμως η καταψήφιση δεν έγινε στη βούληση της πλειοψηφίας και του δημάρχου, αλλά στο σύνολο του Προϋπολογισμού.
Έγινε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους και... «ομόψυχα»!

Πιστεύετε κύριοι της αντιπολίτευσης και «ανεξάρτητοι», ότι γίνεστε πιστευτοί; Ότι πλήττετε τον Παπαλέξη; Και σαν σκέψη είναι επιεικώς αφελής!
Την Κυριακή επανέρχεται ο Προϋπολογισμός για ψήφιση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική της προστασίας των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών κι όχι εκείνη των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Εν αναμονή!!!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top