Η καθιέρωση της 10ης Δεκεμβρίου, ως παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι μια σαφής υπενθύμιση ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο στα κεκτημένα από μακροχρόνιους αγώνες δικαιώματα του ανθρώπου. Για την Ευρώπη και την Ελλάδα, η προάσπισή τους είναι ο θεμέλιος λίθος του νομοθετικού τους οικοδομήματος και προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Σήμερα, όμως, γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς από γεγονότα που πλήττουν καίρια τον πυρήνα της θεμελίωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: φτωχοποίηση των πολιτών, εξασθένηση της κοινωνικής ασφάλειας, αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκληματικότητα και ανασφάλεια...

Η κυβέρνηση μιας ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα, έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο  παρακολουθήσεων προσώπων του δημόσιου βίου, χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ και παράνομα λογισμικά παρακολουθήσεων, πλήττοντας όλες τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας της προσωπικότητας, που είναι καίριο ανθρώπινο Δικαίωμα.

Το ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο κίνημα της αλλαγής στην χώρα μας, το οποίο εισήγαγε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολιτική προτεραιότητα, είναι το κόμμα εκείνο που εγγυήθηκε και εγγυάται την προάσπισή τους σε όλα τα  επίπεδα. Και έχει αποδείξει ότι δεν κάνει καμία υποχώρηση σε ζητήματα που θίγουν τις αξίες του στον τομέα αυτόν, αποδεικνύοντας ότι είναι    Το ΠΑΣΟΚ παραμένει το μεγάλο κόμμα στη συνείδησή του λαού μας με αρχές, αξίες και προτάσεις. 

 

Χριστίνα Μαρέτη

Φαρμακοποιός

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top