Ένα μεγάλο πλήγμα που έχει δεχθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, από τις εξελίξεις στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης της νέας γενιάς στον τρόπο λειτουργίας της κομματικής δημοκρατίας.

Βιώνουμε μια αληθινή κρίση αξιών, η οποία σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην κρατική δυστοκία και την έλλειψη πολιτικού θάρρους για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Αυτό πλέον είναι το μεγάλο στοίχημα των επικείμενων εκλογών μας και αυτό το στοίχημα κερδίζει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. Αντιπαραθέτοντας την σοβαρότητα των επιχειρημάτων, την πολιτική καινοτομία για τον αληθινό εκσυγχρονισμό του κράτους και κυρίως στην αντιμετώπιση των φαινομένων της πολιτικής παρεμβατικότητας σε κρατικούς φορείς για την ψηφοθηρική ενίσχυση των κομμάτων. Είναι μια μάχη όμως που πρέπει να δώσουμε όλοι μας, γιατί αν η αποχή και η αδιαφορία επικρατήσει θα οδηγηθούμε σε ένα φαύλο κύκλο, με κενά στην εκπροσώπηση, τα οποία θα σπεύσουν να καλύψουν τα οικονομικά συμφέροντα, οι ακραίες πολιτικές θέσεις και ιδίως τα φασιστικά κόμματα.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να αξιολογήσουμε σωστά τις απόψεις και τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και να προάγουμε τις αξίες που είναι σημαντικές για τον τόπο μας. Να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες, αλλά με όρους θεσμικούς και όχι με ανθρωποφαγικές πολιτικές, τύπου αρένας...
Τα προβλήματα δεν λύνονται με αντιπαραθέσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε με καταστροφικούς συμψηφισμούς, που μας βγάζουν εκτός θέματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ευθύνες μας, αλλά με κατάθεση ουσιαστικών προγραμμάτων και επιλογών.
Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, είναι το μοναδικό κόμμα, που κρατάει χαμηλούς τους τόνους, αλλά υψηλό το πολιτικό επίπεδο του διαλόγου, αρνούμενο να προσφύγει σε τακτικισμούς που βλάπτουν και το πολιτικό σκηνικό, οριζόντια, αλλά και την πατρίδα μας συνολικά.
Και εμείς ως πολίτες, οφείλουμε συνειδητά να απομονώσουμε τις ακρότητες και με σοβαρότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αξιολογήσουμε την κρίση και να δούμε με ποιον τρόπο ένα τέτοιο γεγονός δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.

 

Χριστίνα Μαρέτη
Φαρμακοποιός
Υπ. Βουλευτής Άρτας ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top