Του Δημήτρη Λαμπράκη, Δικηγόρου

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και δύο ένοπλων ατόμων πιθανών λαθρεμπόρων, στο Βροντερό Φλώρινας σκοτώθηκε, ένεκα της υπηρεσίας του, 43χρονος υπαρχιφύλακας, πατέρας ενός 12χρονου παιδιού, σύζυγος μίας νέας γυναίκας και γιός ηλικιωμένων συνανθρώπων μας. Την βαθιά θλίψη & οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τον αστυνομικό συνοριοφύλακα. Δύο μόνον λεπτά αφιέρωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και πέραν αυτού τίποτε άλλο.

Ούτε πορείες, ούτε επεισόδια, ούτε κινητοποιήσεις, ούτε πολιτικές αντεγκλήσεις, ούτε αφιερώματα στην ζωή των πολλών νεκρών αστυνομικών που έπεσαν ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Εάν στην θέση του απλού αυτού συνοριοφύλακα αστυνομικού ήταν οποιοσδήποτε άλλος είναι βέβαιο ότι θα αποτελούσε πρώτο θέμα στην Βουλή, πρώτο θέμα για τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, αφορμή για πορείες, επεισόδια, αποσταθεροποίηση.

Μάλλον η ζωή του αστυνομικού έχει «για κάθε είδους  εξουσία» σαφώς μικρότερη αξία ακόμη και εάν ο άνθρωπος αυτός δεν πρόλαβε να ζήσει λιγάκι την ζωή του, ακόμη και εάν μαζί με αυτόν χάθηκαν και τα όνειρα του μικρού παιδιού του από τον ήχο ενός καλάσνικοφ.  Και ο θάνατος αυτός όμως αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά όχι μόνον την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος για την άσκηση του οποίου οι ένστολοι πληρώνονται ελάχιστα χρήματα αλλά και την συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμοδίων ώστε να πυκνώσουν τις οργανικές θέσεις των υπηρετούντων αστυνομικών και να εφοδιάσουν τους υπηρετούντες με τον κατάλληλο αμυντικό εξοπλισμό. Ωρα καλή φτωχέ αστυνομικέ. Καλά Χριστούγεννα στην άλλη ζωή.

Η Ελλάς ευγνωμονούσα.

Δημήτρης Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας
 


ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top