Γράφει ο Χρήστος Απ. Άγης

Την ώρα που εμείς βιώνουμε την δική μας …λωρίδα της Γάζας, λόγω των έργων του Open Mall, οι δημοτικοί μας άρχοντες, σύμφωνα και με τα όσα λένε οι ίδιοι κατά την πρόσφατη λογοδοσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους οριοθετούν τις προτεραιότητές τους!

Προτεραιότητα για το ΞΕΝΙΑ, προτεραιότητα για τη Γέφυρα, προτεραιότητα για τη Γεφύρωση, προτεραιότητες να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας!
Βέβαια, αυτές οι …προτεραιότητες έχουν και παράπλευρες απώλειες, όπως αυτή ενός Αντιδημάρχου, που έγινε θυσία παραιτούμενος, λόγω της μη ενημέρωσής του από τον Δήμαρχο, για θέματα που άπτονταν του χαρτοφυλακίου του, με αποτέλεσμα άλλα να υποστηρίζει ο ίδιος και άλλα ο δήμαρχος.
Αυτό έγινε αφορμή για να μιλήσουν πολλοί για γενναιότητα, ηρωισμό, αξίες και τα λοιπά και τα λοιπά…
Επειδή ωστόσο αντιμετώπιζα – όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας - πάντα με σκεπτικισμό τις «υπερβολές», ενδιαφέρον θα είχε να πληροφορηθούμε αν ο εν λόγω παραιτηθείς ήταν αντιδήμαρχος με αντιμισθία ή όχι. Γιατί αν ήταν, τότε οφείλουμε δημοσίως να ομολογήσουμε πως ο Κοσμάς ήταν Κόσμημα στο στέμμα της δημοτικής μας αρχής, ο οποίος έκανε «τα μιλημένα τιμημένα».
Αν όμως όχι, λυπάμαι που δεν θα συμμετέχω στην χορεία εκείνων, που ελαφρά τη καρδία, με ύμνους έκαναν λόγο για «ηρωικές εξόδους» τύπου Μεσολογγίου και να περιοριστώ στον χαρακτηρισμό «βραδινές εξόδους»!
Πάντως, αν ένα χρόνο μετά η δημοτική μας αρχή ακόμη ψάχνει για …προτεραιότητες, τότε «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι»!
Αλλά για να μην …λοξοδρομούμε, το μέτωπο των  έργων στο κέντρο της πόλης μας, από τη …Λωρίδα της Γάζας, μεταφέρθηκε στη …Δυτική Όχθη και την πλατεία Νομαρχίας. Όπου με αγωνία όλοι αναμένουμε να δούμε αν ο προγραμματισμός προβλέπει την καταστροφή του συντριβανιού που μόλις τέθηκε σε λειτουργία και τη εκ νέου ανακατασκευή του, ώστε να εμπεδώσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας τους στίχους του άσματος που τραγουδούσε ο Νίκος Ξυλούρης:
«ράβε – ξήλωνε,
ράβε - ξήλωνε,
δουλειά, δουλειάάά
δουλειά να μη σου λείπει…»!
Στο μεταξύ, εκτός από προτεραιότητες, οι δημοτικοί μας άρχοντες, δημιουργούν και επιτροπές. Όπως αυτή για τον τουρισμό, η οποία και θα αριθμεί αισίως γύρω στις δυό ντουζίνες μέλη!
Στα πλαίσια προφανώς, της θρυλικής ατάκας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή με το προσωνύμιο Τιραμόλα (κατά κόσμον Νίκου Βαμβακούλα), ο οποίος σε σχετική ερώτηση για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, είπε πως «πρέπει να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντ΄ έξη άτομα»!
Σκεφτείτε, λοιπόν, αν όλα τα μέλη της Επιτροπής καταθέσουν από μια πρόταση και την συζητήσουν, πότε θα έχουν πάρει αποφάσεις. Μάλλον αφού θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος…
Την ίδια ώρα «σε ρηχά νερά» αναμένεται να κινηθεί και φέτος το ενδιαφέρον των υποψήφιων σπουδαστών για τα πανεπιστημιακά μας τμήματα και την «ναυαρχίδα» μας τη Γεωπονική Σχολή, γεγονός που κάνει και τους πλέον αισιόδοξους να λένε από τώρα «άντε γειά» στην φοιτητούπολη που όλοι μας ονειρευόμαστε και προσδοκούμε!
Κατά τα άλλα και το στρατόπεδο Βέρση συνεχίζει να λειτουργεί (λέμε τώρα) στο λόφο, σε μια κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι να ξαναπάρουν απόφαση οι ιθύνοντες να το κλείσουν, για να εμφανιστούν οι βουλευτές μας ως «από μηχανής θεός» και να το …ξανασώσουν!
Κι αφού λοιπόν, οι δημοτικοί μας άρχοντες, βρίσκονται στο στάδιο των …προτεραιοτήτων, θα πρότεινα να αναλάβουν μια πρωτοβουλία σε συνεργασία και με τους λοιπούς ταγούς μας και να διεκδικήσουν την δημιουργία Σχολής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Βέρση, όπου και κοιτώνες υπάρχουν και Διοικητήρια και κτίρια για αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στίβος μάχης και σκοπευτήριο.
Άλλωστε, η πρόσβαση στη πόλη μας είτε μέσω της Εγνατίας, είτε μέσω της Ιονίας την κάνει προσιτή για όλους μηδενίζοντας τις αποστάσεις από κάθε σημείο της Ελλάδας και η εν λόγω Σχολή θα αποτελούσε κίνητρο για μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε ετήσια βάση, δίνοντας έτσι την δυνατότητα και για περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας.
Παράλληλα και οι δημοτικοί μας άρχοντες, με την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού πρότζεκτ θα έπαυαν να είναι παρακολούθημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, βάζοντας οι ίδιοι φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στην προοπτική της πόλης μας.
Κι όλα αυτά πάντα κατά …προτεραιότητα! Μόνο που αυτή τη φορά θα εμπεριέχουν και κάποιο όραμα!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top