Αν μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα «Η ανεργία οδηγεί σε αδράνεια» ή «Η αδράνεια σε ανεργία», τι θα απαντούσαμε; Πιθανώς οι απόψεις να αλληλοσυμπληρωνόταν ή και να επικρατούσε η μία έναντι της άλλης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι την παρούσα χρονική περίοδο, στη χώρα μας, στον τόπο μας, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες να απασχοληθεί/ δραστηριοποιηθεί στην αγορά εργασίας ή/και ανθρώπινο δυναμικό που δε διαθέτει τα παραπάνω αλλά έχει μεγάλη θέληση για εργασία και «παραγωγή έργου», το οποίο βρίσκεται και στις δύο προαναφερθείσες καταστάσεις (Ανεργία & Αδράνεια). 

Οι ρίζες του «κακού» πολλές, αλλά η λύση μία. Η «ενεργοποίηση – επαγρύπνηση» των ανενεργών ατόμων και παράλληλα η υποστήριξη/ καθοδήγησή τους από τον επιχειρηματικό κόσμο. Συνεχώς υλοποιούνται αποσπασματικά «δράσεις» και «υπο-δράσεις» ενίσχυσης της απασχόλησης, μέσω κατάρτισης, επανεκπαίδευσης, χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της απασχόλησης κ.λπ. αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μήπως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πραγματικό πρόβλημα ώστε να βρούμε τη σωστή λύση; 

Η Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού και η σωστή κατάρτιση για επανένταξη στην αγορά εργασίας αποτελούν ίσως έννοιες κάπως επιστημονικές και περίπλοκες αλλά παράλληλα «σημεία κλειδιά» για την «αλλαγή» στην παρούσα κατάσταση και νοοτροπία. Για να πετύχει όμως η «συνταγή» και να ενισχυθεί ουσιαστικά η απασχόληση θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική αρκετών επιχειρήσεων στο θέμα της «επένδυσης» στο ανθρώπινο δυναμικό τους.  Η σύζευξη των αναγκών του επιχειρηματικού κόσμου με τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού επιτυγχάνεται όταν και τα δύο μέρη γνωρίζουν τις «απαιτήσεις» και ταυτόχρονα τα «δικαιώματα» που διατηρεί η μία πλευρά για την άλλη. 

Η τοπική αγορά εργασίας απαιτεί «ισορροπία» και επανατοποθέτηση των ανθρώπων στις θέσεις εργασίας ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, ευημερία και ένα ποιοτικότερο βιοτικό επίπεδο των πολιτών του τόπου. 

 

Χριστίνα Ε. Μανιφάβα 

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

CareerWay

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού  - Εύρεση θέσεων εργασίας

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Επαγγελματική Κατάρτιση

Βασιλέως Κωνσταντίνου 109 (άνω των ΚΕΠ), Άρτα, 47100

Τηλ: 26810 24727

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top