Στην υποβολή πρότασης για την χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης, η οποία περιλαμβάνει τρεις θέσεις, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η πρόταση διαμορφώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή που έχει συστήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να ακολουθήσει η αξιολόγηση των θέσεων.

Οι θέσεις που προτάθηκαν από τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος έκανε και την κεντρική εισήγηση είναι:
-    Μπούφος- Ασφακούλα, κοντά στη Μπάφρα
-    Νταμάρι, μεταξύ Μπάφρας και Κατσικάς
-    Και θέση «Μαρινόπουλος» μεταξύ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αθηνών και Λεωφόρου Νιάρχου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την αναγκαιότητα κατασκευής ΣΜΑ, ως έργου με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που συνάμα θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων. Ομόφωνα επίσης αποφάσισε να προχωρήσουν ταυτόχρονα και στην ίδια θέση η χωροθέτηση του ΣΜΑ και του νέου εργοταξίου του Δήμου.
Οι τρεις θέσεις ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει όλες τις παρεμβάσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ορθολογικού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή έκλεισε η χωματερή της Δουρούτης, τέθηκε σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ Ελληνικού, στηρίζεται από το Δήμο η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της ανακύκλωσης, η οποία σε λίγους μήνες θα καλύπτει ολόκληρο το Δήμο.
Η χωροθέτηση του ΣΜΑ είναι επιβεβλημένη όχι μόνο γιατί προβλέπεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και γιατί θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στον τελικό αποδέκτη. Η λειτουργία δε του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ήδη έχει χωροθετηθεί στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης την καθιστά επιβεβλημένη.

Συνάμα ο Δήμος επέλεξε να προχωρήσει παράλληλα και τη χωροθέτηση του νέου εργοταξίου καθώς η θέση του σημερινού, δίπλα στη λίμνη, είναι άκρως ακατάλληλη.
«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, θεωρώντας ότι έτσι παρέχουμε σημαντικές υπηρεσίες στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνουμε το κόστος μεταφοράς. Με την ταυτόχρονη χωροθέτηση ΣΜΑ και εργοταξίου πετυχαίνουμε οικονομία κλίμακος. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για παρέμβαση που επιβαρύνει ή υποβαθμίζει μία περιοχή. Απλά προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα αυτό που στην Ευρώπη έχει γίνει εδώ και χρόνια», τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top