Στο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, κατέληξε η σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων. Στη συνάντηση εργασίας, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τ. Καλογιάννη, συμμετείχαν Δήμαρχοι, εκπρόσωποι επιχειρηματικών και εμπορικών φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύντομη παρέμβαση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος σημείωσε πως η Περιφερειακή Αρχή καλείται να λάβει απόφαση πέρα από τις επτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος. «Η δική μας τελική απόφαση δεν είναι σε σύνδεση με τον υπάρχοντα νόμο. Οι επτά Κυριακές είναι υποχρεωτικές βάσει νόμου. Με οδηγό το νόμο και με όλη τη δουλειά που έχει γίνει με την κα Καλογιάννη, θα ληφθεί η τελική απόφαση», ανέφερε.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι στους περιφερειακούς Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων, προκρίνεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους, με το οποίο συμφωνούν και οι Δήμοι.

Ειδικότερα, για το Δήμο Ιωαννιτών προκρίνεται η λειτουργία μόνο στα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η κ. Καλογιάννη σημείωσε πως θα οριοθετηθούν περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών (όπως σε Πέραμα, Νησί, στην παραλίμνια ζώνη από πλατεία Μαβίλη μέχρι το ΚΕΠΑΒΙ). Επίσης, η απόφαση προβλέπει τη λειτουργία για συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων, όπως παντοπωλεία και γαλακτοπωλεία.

«Η συζήτηση στη σημερινή σύσκεψη ήταν γόνιμη. Η απόφαση που ελήφθη περιλαμβάνει τη λειτουργία των καταστημάτων πέρα από τις επτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο σε ισχύ και δεν μπορούμε να πράξουμε αυτοβούλως. Η δική μας απόφαση θα αναφερθεί από την όγδοη Κυριακή και μετά», τόνισε η κ. Καλογιάννη.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα.

Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top