Επιστολή προς το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τους βουλευτές Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με θέμα τη λειτουργία των σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

"Με έκπληξη είδαμε να  επαναφέρεται ζήτημα λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων και ιδίως εκείνων που πλήττουν άμεσα την Ήπειρο, τη φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδος,  σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Ειδικότερα η λειτουργία του σταθμού Δροσοχωρίου (Δ.Ε. Παμβώτιδος) του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, έχει απασχολήσει εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία, η οποία στο σύνολό της έχει ταχθεί κατά της λειτουργίας του,  καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός αποκόπτει στα δύο το νομό Ιωαννίνων ( ο οποίος σημειωτέον ήδη έχει έναν ακόμη εν λειτουργία σταθμό διοδίων στην περιοχή Τύριας),  θα προκαλέσει δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών του, αλλά και θα επιβαρύνει επιπρόσθετα όσους μετακινούνται εντός Ηπείρου.  

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω έχουμε ταχθεί υπέρ της αναλογικής χρέωσης, σύστημα το οποίο ήδη θα έπρεπε να είχε προωθηθεί και να εγκατασταθεί. Δυστυχώς χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα αίτια της καθυστέρησης, επανέρχεται το ζήτημα της λειτουργίας των συμβατικών διοδίων, με την επίφαση του "προσωρινού" που κανείς όμως δεν εγγυάται ότι δεν θα μείνουν μόνιμα. 

Αποτελεί δε  πρόκληση το  γεγονός ότι ενώ προωθείται η λειτουργία  νέου σταθμού  διοδίων στα γεωγραφικά όρια της Π.Ε. Ιωαννίνων, μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αποζημιώσει τους δικαιούχους για τις εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή  του έργου  στην περιοχή Μετσόβου,  ενώ  η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε."- παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της- δεν έχει μεριμνήσει ακόμη να θεσπίσει εκπτωτικές κάρτες για όσους χρησιμοποιούν ήδη σε καθημερινή βάση τον οδικό άξονα. 

Συναισθανόμενοι τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Ήπειρο και τα αισθήματα αδικίας που δικαιολογημένα διακατέχει τους κατοίκους της περιοχής μας, σας απευθύνουμε έκκληση, να εγκαταλειφθεί  κάθε άλλο σχέδιο που εξυφαίνεται  μέχρι τη λειτουργία των αναλογικών διοδίων. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρείτε αντιμέτωπους, όπως και την Ηπειρωτική κοινωνία". 

 

 

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top