Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη με αντικείμενο συζήτησης την άμεση καταγραφή ζημιών στις υποδομές, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον οικιακό εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων καθώς επίσης και στο ζωικό & φυτικό κεφάλαιο, λόγω της πλημμύρας, αποφασίστηκε η άμεση καταγραφή των ζημιών.

Η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ) θα προχωρήσει άμεσα στην 1η καταγραφή των ζημιών ώστε κατόπιν τα αρμόδια υπουργεία να κηρύξουν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ως πλημμυρόπληκτη περιοχή. Δύο κλιμάκια της ΥΑΣΒΕ επισκέπτονται ήδη τις περιοχές των Δήμων Αρταίων & Ν. Σκουφά που πλημμύρισαν.

Οι οικείοι Δήμοι θα παραλαμβάνουν αιτήσεις των πολιτών για την καταβολή:

α). έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πλημμυροπαθών (586 €)

β). αποζημίωσης καταστροφής οικιακού εξοπλισμού

γ). αποζημίωσης αποκατάστασης ζημιών κατοικίας

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέσα σε ένα (1) μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος (για τις οικοσκευές το χρονικό περιθώριο ορίζεται στους δύο μήνες).

Πληροφορίες, δικαιολογητικά και αιτήσεις θα δίνονται στους ενδιαφερόμενους από τους οικείους Δήμους.

Η Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας και τα αρμόδια τμήματα των Δήμων, προχωρούν ήδη στην καταμέτρηση των επιχειρήσεων της περιοχής που επλήγη από τις πλημμύρες προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και να καταγράψουν τυχόν ζημιές που υπέστησαν στον εξοπλισμό τους.

Τέλος, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο το ζωικό όσο και το φυτικό κεφάλαιο της πλημμυρόπληκτης περιοχής ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής.

Οι δηλώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, τα μελισσοσμήνη, σε γεωργικά κτίσματα και αποθηκευμένα προϊόντα (ζωοτροφές) πρέπει να γίνουν άμεσα στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, τηλ. 26510 64730, 64735 και 64737.

Μονάδες του πρωτογενή τομέα παραγωγής που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ (φυτώρια, πτηνοτροφεία, χοιροστάσια) θα δηλώνουν τις ζημίες τους στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26813 64422, 64433, 64425 και 64455).

 

jsn-modulecontainer">

ZHTETAI BΡΕΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Παλιό βρεφικό κρεβάτι ζητείται ΔΩΡΕΑΝ. ΑΡΤΑ τηλ. 6983 464977

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΛΥΟΜΕΝΟΥ

Πωλείται σκελετός λυόμενου για γραφείο, αποθήκη, εξοχικό, 2,5 Χ 6 μέτρα, με δοκούς 6 Χ 6 εκ., βαμμένος. Τιμή ΜΟΝΟ 250 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ενός τόνου, 100 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Τριάρι 1ου ορόφου, Πραμάντων 2 - Άρτα. Τιμή 100 ευρώ/μήνα. Πληροφορίες 6940 568614.

Go to top