Σχετικά με τις δηλώσεις εκπροσώπων εργοληπτικών επιχειρήσεων για τη δημοπράτηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων μεταφοράς αστικών λυμάτων στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, επισημαίνονται τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015 αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε από περιφερειακούς συμβούλους. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα, το οποίο ωστόσο δεν προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας,  η οποία έδωσε την κατεύθυνση για τη δημοπράτηση των έργων. Συγκεκριμένα  η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.  της Περιφέρειας Ηπείρου, είχε απευθύνει ερώτημα, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2015,  με τον προβλεπόμενο υπηρεσιακό τρόπο προς τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης Δ. Φακίτσα, ο οποίος στην απάντησή του ανέφερε ρητά ότι σε περιπτώσεις που γίνεται τεχνητή κατάτμηση σε τμήματα του έργου ή της μελέτης, τότε το νομικό πλαίσιο που διέπει το σύνολο της διαδικασίας είναι αυτό που αντιστοιχεί στο σύνολο του έργου. "Οι υποχρεώσεις επομένως για τάξεις πτυχίων, απρόβλεπτα, προσυμβατικό Έλεγχο Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνονται σύμφωνα με τον συνολικό προϋπολογισμό όλων των επιμέρους τμημάτων κλπ", πρόσθετε επικαλούμενος διάφορες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις.  Σύμφωνα με αυτή την οδηγία προχώρησαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των πρώτων έργων της κατηγορίας αυτής, που σημειωτέον είναι και τα πρώτα σε πανελλαδικό επίπεδο που δημοπρατούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Προ ολίγων ημερών από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου, εστάλη νέο ερώτημα για το ίδιο θέμα στον Προϊστάμενο Θεσμικής Υποστήριξης  κ. Δ.  Φακίτσα. Το ερώτημα, όπως ενημέρωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο και του έθεσε εκ νέου  το συγκεκριμένο θέμα, έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο ΠΑΠΕΝ προκειμένου να αποσαφηνιστεί οριστικά το ζήτημα και  εντός των ημερών αναμένεται απάντηση.  

 

ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Καινούργια 32 τμ. 2ου ορόφου, δίχωρη, αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Μανωλιάσσης 21β κοντά στον Άγιο Νικόλαο Άρτας. Πληροφορίες: Τηλ. 6977 894600 και 6973 764454

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ζητείται λογιστής για μόνιμη θέση σε μηχανογραφημένο λογιστήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση γνώση λογιστικού σχεδίου και 5ετή προϋπηρεσία σε εταιρεία , σε διπλογραφικά βιβλία.

Για πληροφορίες καλέστε στο 26813 06100 (Εσωτερικό 3) ή στο 26810 21354.

ΣΥΦΑΡΤ Α.Ε., κος Γριμπαβιώτης.

Βιογραφικά στο syfart@otenet.gr

jsn-modulecontainer">

Go to top