Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιστολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με θέμα την κατάρτιση 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ένα για κάθε Περιφέρεια) την περίοδο 2014-2020, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στην τελευταία συνεδρίαση που είχαμε ως Ένωση Περιφερειών, ασχοληθήκαμε με τα θέματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Μετά από διαλογική συζήτηση και προτάσεις ορισμένων περιφερειαρχών, μεταξύ των οποίων και  εμένα, καταλήξαμε ότι πρέπει να υπάρχουν 13 προγράμματα οριστικά. Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτή τη στιγμή τα τομεακά προγράμματα και τα προγράμματα που διευθύνονται από τα Υπουργεία να βρίσκονται πολύ χαμηλά και σε απορροφήσεις και σε δεσμεύσεις και να συνεχίζουμε να θέλουμε- χωρίς να πιστεύουμε στην Αιρετή Αυτοδιοίκηση - αυτά να τα διαχειρίζονται τα Υπουργεία. Έτσι από πλευράς ΕΝΠΕ πέφτει μεγάλο βάρος για το θέμα που αφορά τα αγροτικά προγράμματα. 

Ζητάμε οπωσδήποτε να υπάρχει αγροτικό πρόγραμμα σε μας, όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αν θέλουμε να σπάσουμε την ανεργία των νέων και να είμαστε χρήσιμοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε».
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ο   Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Γιοχάνες Χαν, έχει δηλώσει επίσης ότι τα προγράμματα αυτά πρέπει να δοθούν μέσω των Αιρετών Περιφερειών. «Έχει καταλάβει ότι αν θέλει να αλλάξει ταχύτητα η Ελλάδα, πρέπει αυτά να μη διευθύνονται από την Αθήνα και να «χάνονται» στο δρόμο, αλλά να είναι πιο κοντά στον κόσμο, για αυτό και υπάρχει ο δεύτερος  βαθμός της Αυτοδιοίκησης», κατέληξε.

Για τη «ΔΩΔΩΝΗ»
Σε απάντηση άλλης ερώτησης σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», ο Περιφερειάρχης είπε ότι έγινε μια πρώτη επαφή με Κυβερνητικούς παράγοντες, ωστόσο εμπόδιο για  άμεση  συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είναι το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ. «Στις επικοινωνίες μας,  εξηγήσαμε που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα και που μπορεί να συνεισφέρει η Κυβέρνηση, ώστε μόλις επισκεφθούμε τον Πρωθυπουργό, να έχουμε γεγονότα που θα αλλάξουν τη σημερινή προβληματική κατάσταση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, λέγοντας ακόμη ότι εντός των ημερών θα ζητηθεί συνάντηση με τους διοικούντες τη Βιομηχανία.
Καταλήγοντας πρόσθεσε και τα εξής:  «Γενικά είμαστε ανήσυχοι γιατί μέσα στο γενικό πλαίσιο της κρίσης που υπάρχει, υπάρχει  και το πρόβλημα των γαλακτοκομικών προϊόντων που για μας είναι η ταυτότητα της περιοχής. Άλλα θέματα πρέπει άμεσα να λυθούν, όπως αυτό των κτηνοτρόφων να πρέπει  να έχουν χρήματα στη διάθεσή τους για τις ζωοτροφές, αλλά βλέπουμε και σε βάθος χρόνου και συζητάμε με τον Πρόεδρο της ΕΛΓΟ- «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σέρκο Χαρουτουνιάν, για ονομασίες τοπικών προϊόντων μικρής παραγωγικής δυναμικότητας, ώστε με την ποιότητα και την τοπική διάστασή τους, να μπορούν να σπάνε τα «σύνορα» της απομόνωσης, όπως π.χ. έγινε στη Γαλλία.  Με τις ιδέες που συζητήσαμε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, θα μπορέσουμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό στην Ήπειρο».

ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Καινούργια 32 τμ. 2ου ορόφου, δίχωρη, αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Μανωλιάσσης 21β κοντά στον Άγιο Νικόλαο Άρτας. Πληροφορίες: Τηλ. 6977 894600 και 6973 764454

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ζητείται λογιστής για μόνιμη θέση σε μηχανογραφημένο λογιστήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση γνώση λογιστικού σχεδίου και 5ετή προϋπηρεσία σε εταιρεία , σε διπλογραφικά βιβλία.

Για πληροφορίες καλέστε στο 26813 06100 (Εσωτερικό 3) ή στο 26810 21354.

ΣΥΦΑΡΤ Α.Ε., κος Γριμπαβιώτης.

Βιογραφικά στο syfart@otenet.gr

jsn-modulecontainer">

Go to top