Στο δυναμισμό της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης στο Αντάμωμα των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας που έγινε στη Δριμίτσα Ηγουμενίτσας. Ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όπως όλοι σχεδόν οι επαγγελματικοί κλάδοι, θα ξεπεραστούν και προέτρεψε  το σύνολο του  κτηνοτροφικού κόσμου να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που παρέχει ο νέος Νόμος για τη νομιμοποίηση των κτηνο-πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αντί τιμήματος 300 ευρώ.

Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα που παρέχεται πλέον για την εγκατάσταση σταβλικών εγκαταστάσεων που δεν απαιτούν περιβαλλοντικές άδειες, σε γη υψηλής παραγωγικότητας,  διάταξη η οποία  δημιουργεί πλέον νέες προοπτικές ανάπτυξης της κτηνοτροφίας. «Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες- είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης - που προωθήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και τις συνεχείς παραστάσεις που είχαμε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και τούτο γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από τη νομιμοποίηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέων σύγχρονων μπορεί να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της κτηνοτροφίας και να διατηρηθεί ο ποιοτικός χαρακτήρας των παραγόμενων προϊόντων. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς ήδη έχουμε θέσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, το αίτημα να υπογραφεί νέα Κ.Υ.Α. για την χρηματοδότηση με ευρωπαϊκά κονδύλια της ηλεκτροδότησης των μονάδων. Με τη συνεχή πίεση που ασκούμε και τη συνεργασία που έχουμε, ευελπιστούμε και αυτός ο στόχος να επιτευχθεί προς όφελος των παραγωγών της Ηπείρου».

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης των παραγωγών από τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», τόνισε ότι συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία τους, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να βρεθούν τρόποι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει προς όφελος των προμηθευτών – κτηνοτρόφων της, αλλά και της ίδιας της γαλακτοβιομηχανίας, που αποτελεί το βασικό πυλώνα στήριξης της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας. Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι ήδη έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή της γαλακτοβιομηχανίας και αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη Διοίκησή της.

Στο αντάμωμα, εκτός των πολυάριθμων κτηνοτρόφων, παρόντες ήταν επίσης οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος και Σουλίου κ. Στ. Μπραίμη- Μπότση.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top