Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τρία έργα με τα οποία αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκαν με σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Συγκεκριμένα κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και στο επόμενο διάστημα – μετά τους προβλεπόμενους προσυμβατικούς ελέγχους- πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους και να ξεκινήσει η κατασκευή τους. 

Το πρώτο από τα τρία έργα, είναι αντιπλημμυρικό και αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Τούση στο Δήμο Πάργας με προϋπολογισμό 2.320.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020».  Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Κοινοπραξία  ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Το δεύτερο έργο είναι η κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας με την Εγνατία οδό, με το οποίο λύνεται το μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει από την περίοδο κατασκευής του οδικού άξονα. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε1.970.000 € και η κατασκευή του κόμβου θα γίνει από την . ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ.

Το τρίτο έργο είναι στην Π.Ε. Άρτας και είναι η βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Περάνθη- Κομπότι, η οποία αφενός διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Νικολάου Σκουφά προς την Ιόνια Οδό και αφετέρου εξυπηρετεί τις διακίνηση των  αγροτικών προϊόντων.  Ο προϋπολογισμός του είναι € 1.310.000 και ανάδοχος είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ. 

Εκτός των παραπάνω τριών έργων, από την Οικονομική Επιτροπή κατακυρώθηκαν σήμερα και οι διαγωνισμοί για τα έργα:

 

• «Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 650.000 € . Ανάδοχος η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΟΕ

• «Συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 100.000.Ανάδοχος η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.»

• «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 100.000.Ανάδοχος «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.»

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

• «Εργασίες συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμός ρεμάτων στην Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 300.000,00 € με ΦΠΑ. Ανάδοχος Αναστάσιος Κ. Τάσιος.

• «Συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος Γ. Ντάφλης.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top