Ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου η ηλεκτρονική απογραφή των αιγοπροβάτων από τους κτηνοτρόφους της περιφέρειας. Το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά και για αυτό ο έλεγχος είναι εντατικός, τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης.
«Οι υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από εμένα να διευκολύνουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους για να γίνει σωστά η διαδικασία. Βέβαια ο έλεγχος είναι ενδελεχής από τα στελέχη των Υπηρεσιών, για να μην προκληθούν προβλήματα στο μέλλον προς όφελος πάντα των κτηνοτρόφων».

Η ηλεκτρονική απογραφή είναι υποχρεωτική για τους κτηνοτρόφους, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αποκλειστική και δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.

Με αφορμή τα περιστατικά ευλογιάς που εντοπίστηκαν σε αιγοπρόβατα στη Βόρεια Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε πως μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μην υπάρχουν συναλλαγές με ζωικό κεφάλαιο από τη Βόρεια Ελλάδα.  «Για ένα μήνα, μέχρι να ληφθούν κάποια μέτρα, που θα βοηθάνε στο να μην έχουμε προβλήματα από ευλογιά, πρέπει να προσέχουμε όσο μπορούμε. Γι’ αυτό κάνω έκκληση στους κτηνοτρόφους και σε όλους όσοι εμπλέκονται με τη μεταφορά ζώων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η ρήψη δολωμάτων από αέρος για τη λύσσα, «ώστε να θωρακιστούμε για να μην έχουμε προβλήματα στην περιοχή μας».

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top