Συνάντηση εργασίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων των Ιωαννίνων, και το Κ.Ε.Θ.Ε.Α.-ΗΠΕΙΡΟΣ πραγματοποίησε η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή των φορέων ήταν καθολική και έγινε εποικοδομητικός διάλογος με αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που προκύπτουν με την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Σκοπός ήταν η πληροφόρηση των ειδικών επαγγελματιών (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων) για την λειτουργία του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και τις νέες δράσεις που αναπτύσσει στην περιοχή μας. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία και η αποτελεσματική λειτουργία ενός Δικτύου συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.-ΗΠΕΙΡΟΣ και των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της Ηπείρου, ώστε να παρέχονται οργανωμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας προς τους πολίτες της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε, επίσης, ευρύτερη ενημέρωση για το «Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο» του Κ.Ε.Θ.Ε.Α., το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα την λειτουργία του με σκοπό την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διπλής διάγνωσης (συνύπαρξη ψυχιατρικής διάγνωσης και εξάρτησης), καθώς και των οικογενειών τους με στόχο τη θεραπεία και την κοινωνική τους επανένταξη.

Η συνάντηση έγινε υπό την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νικόλα Κάτσιου και του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ιωάννη Νικόπουλου. Με αφορμή τη συνάντηση εργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κάτσιος σημείωσε πως «με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» παρατηρήθηκε διαμελισμός των αρμοδιοτήτων στις κοινωνικές υπηρεσίες. Από την Περιφερειακή Αρχή γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για τη συνεργασία και το συντονισμό των υπηρεσιών, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες». Ακόμη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αξιοποίησης συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως κοινωνικών λειτουργών, από το πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης με τη συνεργασία όλων των βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.

Ανάλογες συναντήσεις εργασίας θα ακολουθήσουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top