Σε θετική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος περιμετρικά της Λίμνης Παμβώτιδας, στο Δήμο Ιωαννιτών Π.Ε. Ιωαννίνων» προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο, συνολικού μήκους 17 χλμ, αφορά στη δημιουργία πεζοδρόμου - ποδηλατοδρόμου περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας σε απόλυτο υψόμετρο 470 μέτρων που αποτελεί και το υψόμετρο οριοθέτησης του αιγιαλού αυτής. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προτείνονται αφορούν στη δημιουργία μιας διαδρομής περιπάτου, πεζών και ποδηλάτων, με κύριο σκοπό την αναψυχή και την άθληση. Κατά το μεγαλύτερο μέρος αποτελεί ανεξάρτητη διαδρομή μέσα στο φυσικό τοπίο της λίμνης και ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους χωρίς κάποιες ιδιαίτερες επεμβάσεις σε αυτό. Ειδικότερα, ανήκει στην κατηγορία ποδηλατοδρόμων μικτής χρήσης με δευτερεύουσα χρήση το ποδήλατο (συνύπαρξη με πεζούς) με απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο σύνολο του.

Μετά από εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η θετική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. χωρίς την κατασκευή των τριών γεφυρών επί του αναχώματος (τμήση αναχώματος), όπως αυτό προβλέπεται από την μελέτη, για τις οποίες απαιτούνται ειδικότερες μελέτες. Οποιεσδήποτε επεμβάσεις επί του αναχώματος και της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να προκύψουν μετά την υλοποίηση του Μέτρου «WD05S340: Αποκατάσταση επικοινωνίας πηγών Σαντινίκου και Αμφιθέας με λίμνη Παμβώτιδα» του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ηπείρου.

Ακόμη, διευκρίνισε με σαφήνεια πως το επίχωμα που προβλέπεται από τη μελέτη στο τμήμα από την τάφρο Καστρίτσας μέχρι τους Λογγάδες δεν ανήκει στον λιμναίο χώρο,  καθώς είναι  εκτός της «κόκκινης» γραμμής οριοθέτησης της λίμνης.

Οι άλλες αποφάσεις της Επιτροπής

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν:

- η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ( Τ. Ε. Ι. ) Ηπείρου – Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών για το έργο: «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου»προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
- η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Νέας Σαμψούντας και στη θέση Ταράνα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 175.000 ευρώ
- η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων στην οδό από περιφερειακή οδό Ανηλίου έως θέση “Όμορφη Ράχη”», προϋπολογισμού 24.000 ευρώ
- η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση χώρου ερμηνείας περιβάλλοντος περιοχής “Oμορφη Ράχη”», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
- η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής κοινότητας Κοκκινολιθαρίου (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 12.500 ευρώ

Επίσης, η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, γνωμοδότησε:

- θετικά επί της Μ.Π.Ε. για το έργο Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων των κεντρικών αγωγών και οριοθέτηση του ρέματος στον οικισμό Συβότων»
- θετικά επί της Μ.Π.Ε. για το έργο «Λειτουργία πτηνοσφαγείου- ειδοποιητηρίου με μονάδες αποτέφρωσης πτηναλεύρων (με αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας) καθώς και μονάδα αποτέφρωσης νεκρών πτηνών, το οποίο είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων»
- θετικά επί της Μ.Π.Ε. για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 144 MW στο όρος Ανήλιο, στις θέσεις «Μαρκοβούνι, Φούρκα, Δοκίμι, Κοπάνες, Μία, Τράμπα, Θεοδόσι, Σκαφίδα», των Δήμων Μετσόβου και Καλαμπάκας, Νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων αντίστοιχα»
- θετικά επί της Μ.Π.Ε. για το έργο «Αμμοληψία από τον ποταμό Αώο στη θέση Μπουραζάνι του Δήμου Κόνιτσας Π. Ε. Ιωαννίνων» (με ορισμένες διευκρινήσεις).

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top