Στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και βοοειδή, με ειδικότερη αναφορά στον τρόπο μετάδοσης της νόσου αλλά και στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσής της νόσου, αναφέρθηκαν οι επιστήμονες κτηνίατροι ομιλητές, κατά την ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μέτρα Πρόληψης για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού πυρετού των μηρυκαστικών» την οποία διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία το νεοσύστατο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Θεσπρωτικού. Υπογραμμίστηκε η μη μετάδοση της νόσου στον άνθρωπο αλλά και η σπουδαιότητα της δήλωσης των κρουσμάτων στο τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πρέβεζας, στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού αλλά και στα κατά τόπους αγροτικά κτηνιατρεία.

Στην αιτιοπαθογένεια, τα συμπτώματα της νόσου και τα μέτρα πρόληψης αναφέρθηκαν οι κτηνίατροι κ.κ. Παναγιώτης Παπουτσής, διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας, Φάης Θεοφάνης από το τμήμα κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, Χρήστος Γκάρτζιος, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ παρέμβαση έκανε και ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Αυγέρης, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής ανέφερε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες και την επιρροή του για την πολύπλευρη στήριξη των κτηνοτρόφων του Δήμου, υπογράμμισε τη σημασία της κτηνοτροφίας στην περιοχή, η οποία συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε περίοπτη θέση στον τομέα της μεταποίησης. 

Την ημερίδα παρακολούθησαν, με μεγάλο ενδιαφέρον, δεκάδες κτηνοτρόφοι της περιοχής και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος. 

 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top