«Άμεσος στόχος μας, είναι η πλήρης αναβάθμιση της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Αρταίων και η αξιοποίηση – εκμετάλλευση του Εκθεσιακού Κέντρου «Κ. ΒΑΓΙΑΣ», σε ετήσια βάση…»!

Αυτά μας τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ., της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΤΑΣ, με αφορμή την φετινή και καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη (παζάρι), αλλά και την 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2015, που και φέτος θα λειτουργήσει, παράλληλα με το παζάρι (27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου).

Ακόμη μας είπε, ότι:

1. Η Εμποροπανήγυρη είναι θεσμός πλέον, είναι παράδοση πολλών δεκαετιών, αποτελεί μέρος της ιστορίας της Άρτας, δεν μπορεί να καταργηθεί.

2. Το παζάρι είναι και σοβαρό οικονομικό γεγονός για την περιοχή μας και σαν τέτοιο, είναι λογικό να επικεντρώνει θετικές και αρνητικές απόψεις, ως προς τη σκοπιμότητά του, απόψεις που όλες λαμβάνονται υπόψη, αναλύοντας και αναζητείται «μέση οδός».

3. Θα ήταν ευχής έργο, οι εκθέτες του παζαριού, να ήταν αρτινοί, να πρόβαλαν τις δημιουργίες τους και να αναλάμβαναν και τις τύχες αυτής της λαϊκής παράδοσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων.

4. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση, που λειτουργεί παράλληλα με το παζάρι, μια έκθεση που φιλοξενεί εμπόρους, βιοτέχνες και επιχειρηματίες της περιοχής μας και της υπόλοιπης Ελλάδας και φιλοδοξούμε να την καθιερώσουμε πανελλαδικά και να την αναδείξουμε και έξω από τα σύνορά μας, ως μια έκθεση που κάθε χρόνο, θα επικεντρώνει το ενδιαφέρον εκθετών, από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον.

5. Στις πρώτες προτεραιότητές μας, είναι και η αξιοποίηση – εκμετάλλευση του Εκθεσιακού Κέντρου «Κ. ΒΑΓΙΑΣ», καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με δράσεις που θα αφορούν τον πολιτισμό, το χώρο του θεάματος, τη δημιουργία, την οικονομική τοπική ανάπτυξη και με στόχο, να γίνει μια μεγάλη πηγή εσόδων για το Δήμο, την τοπική οικονομία, την κοινωνία της Άρτας.

Τέλος μας είπε ότι η Δημοτική Εμποροπανήγυρη του Δήμου Αρταίων, είναι μια από τις καλύτερες της χώρας, είναι και ένα απόλυτα αποτελεσματικό μέσον προβολής της περιοχής μας, με διαφημιστές μας, τους εκατοντάδες εκθέτες και τους χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες της.    

 

                                                                                                              Β.Σ.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top