Με σημαντικά νέα έργα που αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της πόλης και δείχνουν την αναπτυξιακή πυξίδα με την οποία θα κινηθεί και το νέο έτος η Δημοτική Αρχή Αρταίων, αλλά και με την συνέχιση μιας σειράς κρίσιμων και αναγκαίων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες βράδυ, το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του 2016. 

Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται σε έργα 4.617.545,21 ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι νέα (2.496.800 ευρώ). Το κόστος των συνεχιζόμενων έργων ανέρχεται σε 2.120.745,21 ευρώ. 

«Θεωρούμε το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2016 εφικτό, παρά τις δυσκολίες σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τους Αρτινούς, για αυτό και τα έργα που υπάρχουν στο πρόγραμμα ανεβάζουν επίπεδο την Άρτα και δείχνουν τον τρόπο που θα κινηθεί η δημοτική αρχή στα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. 

Μεταξύ άλλων, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 προβλέπεται ο εξωραϊσμός της πλατείας Καραϊσκάκη (120.000 ευρώ),  η κατασκευή στεγάστρων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και Μονοπωλίου και η τοποθέτηση κολωνακίων, αλτανών και δένδρων στους πεζόδρομους για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης (200.000 ευρώ), η διαμόρφωση παιδικών χαρών στα πρότυπα των νέων προδιαγραφών ασφαλείας (200.000 ευρώ), οι επισκευές και οι επεκτάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων (200.000 ευρώ), οι επισκευές αυλάκων και επεκτάσεις τεχνικών Δημοτικών οδών (100.000 ευρώ) και η διαμόρφωση Δημοτικού οικοπέδου στην γέφυρα Καλογήρου για στάθμευση των Δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων (70.000 ευρώ). 

Παράλληλα, προβλέπεται φωτισμός ιστορικών μνημείων Άρτας (αρχικά σε Παρηγορήτρια, Αγία Θεοδώρα και Κάστρο), η κατασκευή Ναού στο νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Άρτας (α΄ φάση - φέρων οργανισμός), η επισκευή εγκαταστάσεων Δημοτικών γηπέδων, οι γεωτρήσεις στα Δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών και η διαμόρφωση τμήματος περιβάλλοντος χώρου κλειστού γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς, το οποίο σύμφωνα με το Δήμαρχο θα είναι έτοιμο με την αυγή του νέου έτους. 

Νέες μελέτες θα γίνουν για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Δυτική πλευρά της ιστορικής γέφυρας Αράχθου, για τη διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Θεοδώρας, για την ανάπλαση - αναθεώρηση σχεδίου πόλης στην Ανατολική Βαλαώρα, για την κατασκευή γεωτρήσεων στα Δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών και για τον κυκλικό κόμβο επί της Περιφερειακής οδού στην Δυτική είσοδο της πόλης. Το συνολικό κόστος των νέων μελετών ανέρχεται σε 223.800 ευρώ. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι προβλέπονται (από τον προϋπολογισμό του νέου έτους) απαλλοτριώσεις για διάνοιξη δρόμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας συνολικού ύψους 800.000 ευρώ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top