Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζο  τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Χουλιάρα Δημήτριο και τον Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Βασίλειο Μαγγούτη,  είχε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, η οποία έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτισμού Παιδείας και δια βίου Μάθησης,  κ. Κώστα Χαρακλιά, Τουρισμού και Εξωστρέφειας κ. Μαίρης Λυγούρα, του Πρόεδρου της ΑΔΑΕ – ΟΤΑ, κ. Νίκου Κέφη και μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου.

Στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του Δημάρχου και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας, ήταν η καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και οι στρατηγικοί άξονες που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο και στους οποίους θα στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν μεταξύ άλλων η ανάγκη δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου, το οποίο θα λειτουργήσει ως τοπικός κόμβος και κέντρο οικονομικής ανάπτυξης, η παραχώρηση έκτασης του Δήμου προς αξιοποίηση για την κάλυψη αναγκών του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η  βελτίωση των υποδομών με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση στις  επιχειρηματικές μονάδες και η στήριξη του αγροτικού κόσμου της Άρτας.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί η υπάρχουσα προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Πάρκου στη θέση Κρεκούκια, καθώς και η στήριξη των αγροτών με τη δημιουργία από τον Δήμο ενός γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΚΕΠ Αγροτών), το οποίο θα αποτελεί το σημείο όπου ο κάθε παραγωγός θα μπορεί να έχει διαθέσιμες όλες τις υπηρεσίες που τον αφορούν.

Κοινή συνισταμένη επίσης αποτέλεσαν η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη του τουρισμού, ώστε ο Δήμος Αρταίων να αποτελέσει ένα ξεχωριστό και ελκυστικό προορισμό, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, συμμετέχοντας σε εκθέσεις προβολής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων αλλά και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Σιαφάκας τόνισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το Επιμελητήριο στην προώθηση, στήριξη και τόνωση της τοπικής οικονομίας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των φορέων που εκφράζουν τις παραγωγικές τάξεις ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία οικονομική ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος μας.


 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top