Σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα, ο Χρήστος Γκόκας υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στην Άρτα, πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία, μια ομιλία με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, στην οποία είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο διακύβευμα αυτών των εκλογών που είναι η προοπτική της χώρας στην ανάπτυξη και την ευημερία μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, στα διλήμματα που υπάρχουν και τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται και στα οποία καλούνται να απαντήσουν τόσο οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου όσο και ο ελληνικός λαός, ο οποίος αυτός θα είναι ο τελικός κριτής και ο οποίος θα αποφασίσει τι κυβέρνηση και τι πολιτική θέλει την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Την πολιτική σταθερότητα και την πρόοδο ή την αβεβαιότητα και την οπισθοχώρηση;

Είναι πολύ σημαντικό τονίζει πως «ο κύκλος της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας που άνοιξε πριν 3 μήνες και μας οδήγησε στις πρόωρες εκλογές πρέπει να τελειώσει στις 25 του Γενάρη», σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών στην οποία θα μετέχουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη και η οποία θα διαπραγματευθεί, με τους εταίρους και δανειστές όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Για το ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην εθνικά υπεύθυνη και συνεπή στάση που τήρησε μέσα στην κρίση, παρά τα επιμέρους λάθη, τονίζοντας πως αυτό ήταν «που αυτά τα δύσκολα χρόνια, πήρε το γνωστό, δυσανάλογο σε σχέση με τις ευθύνες του,  βάρος, απέναντι σε λαϊκισμούς και δημαγωγίες που σε πρώτη φάση αφορούσαν πολλούς ή μάλλον όλους και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση». 

Και συνέχισε σημειώνοντας πως «ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή, με επώδυνες αποφάσεις, γιατί έπρεπε να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, γιατί έπρεπε το κράτος να συνεχίσει να λειτουργεί και να καταβάλει μισθούς και συντάξεις». Και διερωτάται τι πραγματικά θα είχε συμβεί στη χώρα αν όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ υπέκυπτε στις πιέσεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας για να είναι αρεστό, για να αποφύγει τις δύσκολες αποφάσεις; Που θα βρισκόμασταν πραγματικά σήμερα;

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη στάση των λοιπών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, και ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τη ΝΔ, η οποία με ανεύθυνο τρόπο ήταν απέναντι στο ΠΑΣΟΚ μέχρι και το 2012, οπότε και  προσχώρησε στη συνέχεια στην πολιτική που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Σε μια πολιτική στην οποία προσχώρησε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν άντεξε, και στην οποία είχε ζητηθεί και  από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην Κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση, που όμως επέλεξε το γνωστό και εύκολο δρόμο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, της παροχολογίας και της ανευθυνότητας για μικροπολιτικούς λόγους, μέχρι και σήμερα. 

Τόνισε πως ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους μας. Ιδιαίτερα για εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν υποσχεθεί τα πάντα και για τις οποίες η διγλωσσία και οι αντιφάσεις παραμένουν ακόμη. 

Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου που όπως σημειώνει «αποτελεί κίνηση διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Μια κίνηση αδικαιολόγητη, μια κίνηση που διχάζει και για την οποία δε υπάρχει καμία πολιτική βάση που να την δικαιολογεί. Πρόκειται για λάθος απόφαση, σε λάθος  στιγμή. Τη στιγμή που αναζητάμε ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες πολιτικών δυνάμεων, να υπονομεύεται η δική μας Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ». 

Ενώ ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε με καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πραγμάτων για τη Χώρα μας και την Παράταξη, και μάλιστα με αποφάσεις που πήρε ο ίδιος προσωπικά.

Δεν θα μπορούσε όπως είναι φυσικό να μην αναφερθεί και στα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, ζητήματα της Περιφέρειας της Άρτας, τις εξελίξεις, τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν. 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά πάνω σε αυτά τα ζητήματα, για τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας, όπου με σχέδιο, όραμα και θέληση, είναι δυνατό να αξιοποιηθούν και να συμβάλουν καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και ευημερία, όπως επίσης και για την προσωπική του συμβολή και προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, ως βουλευτής της Άρτας, σε μια σειρά σημαντικών έργων, όπως για  παράδειγμα την οριστική ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου της οριοθέτησης – διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 80 εκατ ευρώ, την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας Οδού, όπου ήταν εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση τους, την επαναχρηματοδότηση των εγγειοβελτιωτικών έργων της Πεδιάδας Άρτας  και το Αρδευτικό Πέτα –Κομπότι, την τελική δρομολόγηση των κόμβων Αμμοτόπου και Κομποτίου, τον προγραμματισμό της κατασκευής του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ με το νέο έτος. 

Όπως επίσης και για θέματα που αφορούν και στη λειτουργία δομών  και υπηρεσιών,  όπου υπήρξαν θετικά αποτελέσματα, όπως για το ΤΕΙ, με την παραμονή όλων των τμημάτων του και την ενίσχυσή του, για τη συνέχιση της κατάταξης νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο, την παραμονή της Κτηματικής υπηρεσίας  και του Τελωνείου.

Κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε πως η υποψηφιότητά του «αποτελεί επιλογή συνέπειας και συνέχειας, στη δυσκολότερη περίοδο της Μεταπολίτευσης για τη χώρα μας. Είναι όμως επιλογή και στάση ζωής, πάνω σε αρχές και αξίες που πιστεύω ότι πρέπει να υπηρετούμε, με συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούμε» 

Κάλεσε τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή που θα κρίνει το μέλλον τους και θα καθορίσει τη ζωή τους, να αποφασίσουν με ψυχραιμία, μακριά από το κλίμα ακραίας πόλωσης που δημιουργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει το στόχο τόσο στην Άρτα αλλά και Πανελλαδικά, να είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε σε συστράτευση και ενότητα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να βγει ενισχυμένο, να γίνει ο εγγυητής της σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα, γιατί είναι αναγκαίο να υπάρξει μια παράταξη την επόμενη ημέρα που θα εγγυηθεί την υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, με αλλαγές στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία. Γιατί αυτή είναι η πραγματική αντιμνημονιακή πολιτική στην οποία πιστεύει και αγωνίζεται όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top