Ο Νομός Άρτας αλλά και ο Δήμος Άρτας περνούν δύσκολες στιγμές.

Με μεγάλη μας θλίψη βλέπουμε εικόνες πλημμυρισμένων περιοχών, νοικοκυριών και γεωργικών εκτάσεων.

Μεγάλη η θλίψη μας επίσης και για την καταστροφή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

 Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας αυτή τη στιγμή είναι, να συνεργαστούμε  με τις αρμόδιες αρχές ( Αντιπεριφέρεια, Δήμο Άρτας, πολιτική προστασία κλπ.) και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο 

ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η φυσική καταστροφή και να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Η "Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή" με την επικεφαλής της Λίτσα Κιτσαντά και τον Δημοτικό Σύμβουλο Άγγελο Ξυλογιάννη, από νωρίς σήμερα βρέθηκαν στο Δημαρχείο και δήλωσαν τη συμπαράσταση και τη συμβολή τους σε όλες τις ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος Άρτας για να αντιμετωπίσει την κρίσιμη αυτή κατάσταση.

 Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια και δύο σοβαρά προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν και εκ νέου να τεθούν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέπτεται την περιοχή μας.

α). αφ' ενός τα έργα προστασίας και διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, τα οποία έρχονται σε πρώτη μοίρα και δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν ( όπως συνέβαινε χρόνια τώρα ).

β). τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος και την αναθεώρηση, η χρησιμότητα του οποίου, πέραν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σχετίζεται πρωτίστως και με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Άρτας.

 Οι ανθρώπινες ζωές πρέπει να έρχονται πάντα πρώτες.

 Αυτό άλλωστε το  είχαμε έγκαιρα επισημάνει απ' το καλοκαίρι, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφιζε το νόμο για την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ.

 Παρ' όλα αυτά, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αλληλεγγύη, να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι κι αυτή τη δυσκολία.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top