«Άμεσα να ξηλωθούν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Αρταίων, μετατρέποντας το, σε «εργασιακό γκέτο» και οι οποίες προσβάλουν το Δήμο μας, τους δημότες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες της περιοχής μας»!

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στη Δημοτική Σύμβουλο, του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ και ακούστηκαν κατά την ανάπτυξη σχετικής ερώτησης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της περασμένης Δευτέρας.

Μια ερώτηση που… «ξάφνιασε» και «άδειασε» όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο μας και ειδικότερα τις παρατάξεις της Αριστεράς, που υποτίθεται είναι ευαίσθητες σε τέτοια φαινόμενα.

Το κείμενο της σχετικής ερώτησης της κ. Βασιλάκη έχει ως εξής: 

«Υποτίθεται. κ. Δήμαρχε ότι οι κάμερες ασφαλείας τοποθετούνται για   εγκληματοπροληπτικούς λόγους κι όχι για την παρακολούθηση εργαζομένων, όπως προβλέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ΄ αριθμ. 13/2014 απόφαση.

Αν δεχτούμε ότι το Δημαρχείο είναι το σπίτι του δημότη, εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποια η σκοπιμότητα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας σε όλους τους χώρους του κτηρίου;

Και για ποιο λόγο ελέγχονται οι πολίτες και οι δημότες;

Και επιπλέον, ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτό το οπτικοακουστικό υλικό; Κάποια ιδιωτική εταιρία; Ο δήμαρχος; Εντεταλμένοι υπάλληλοι;

Μήπως κ. Δήμαρχε μετατρέπεται το Δημαρχείο σε «εργασιακό γκέτο;»

Κατά την άποψή μας κύριε Δήμαρχε ήταν μεγάλο το λάθος σας, διότι με το αίσθημα του φόβου, τον συνεχή έλεγχο, με ψυχολογική πίεση και χειραγώγηση των εργαζομένων, τίποτα δεν θα λειτουργεί σωστά στο δημαρχείο μας. 

Τη στιγμή δε που κανένας άλλος δημόσιος φορέας στην ευρύτερη περιοχή μας δεν χρησιμοποιεί κάμερες, οι οποίοι έχουν και ποιο σοβαρούς λόγους να παίρνουν μέτρα προστασίας σε αντίθεση με τον δήμο Αρταίων που κάτι τέτοια είναι υπερβολικά και περιττά.

Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.λ.π.

Εκτός των άλλων η Αρχή Προστασίας Δεδομένων δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας με σκοπό την επιτήρηση εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως στρατιωτικά εργοστάσια- τράπεζες- χρηματοκιβώτια υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται κι όχι στους χώρους εργαζομένων κι εφόσον αναγράφεται και η λέξη «ο χώρος βιντεοσκοπείται»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top