Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς σε μεγάλες επιχειρήσεις της Άρτας, αφού εδώ και 10 μήνες τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι παίρνουν μόνο έναντι εκείνων που δικαιούται, σε κάποιες από αυτές δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα που ξεκινούν από 3 ευρώ την ώρα, με εξαντλητικά ωράρια (10 και 12 ώρες) σε τεχνικές εταιρίες, σε πολλούς δε εργολάβους οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ακόμη στον κλάδο του εμπορίου, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρα και οι απλήρωτες υπερωρίες έχουν γενικευθεί.

Αυτά τονίζει το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ, το οποίο, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας σε συλλαλητήριο, για την Πέμπτη 11 Ιούνη, ώρα 8,30 το βράδυ, στην πλατεία Κιλκίς, που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζει ότι «οι υποσχέσεις για την 13η σύνταξη, τον κατώτερο μισθό, τον ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια και τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, που η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέταξε προεκλογικά, σήμερα αναστέλλονται αφού προτεραιότητα έχουν οι διαπραγματεύσεις για να πληρώνονται οι δόσεις του χρέους που δημιούργησε η πλουτοκρατία με την βοήθεια των κυβερνήσεων…».

Και καταλήγει: «Το Εργατικό Κέντρο δεν μπορεί να είναι χειροκροτητής, ούτε απαθής παρατηρητής των ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων, για το σύνολο των εργαζομένων… Όχι άλλη υποχώρηση!... Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο μνημόνιο και να ματαιώσουμε την νέα αντιλαϊκή συμφωνία…»!

                                                                                                                   Β.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top