Το Εργατικό Κέντρο Άρτας συμπαραστέκεται στο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Μονάδα Υγείας ΑΡΤΑΣ ΠΕΔΥ ενάντια στην απόφαση της 6ης ΥΠΕ που ουσιαστικά διαλύει την πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας (τέως ΙΚΑ, τέως ΕΟΠΠΥ) με το πρόσχημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Η μεταφορά ενός μέρους προσωπικού στο παλαιό νοσοκομείο Άρτας (Πνευμονολόγος, Καρδιολόγοι, Ορθοπεδικοί , Οδοντίατροι) και του υπολοίπου στο σημερινό νοσοκομείο Άρτας (Νεφρολόγος, Ρευματολόγος, Δερματολόγος και παιδοψυχίατρος) καθώς επίσης η παραμονή των εργαστηρίων στο υφιστάμενο χώρο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αφού για να επισκεφτούν τους θεράποντες γιατρούς και να κάνουν τις εξετάσεις τους, θα πρέπει να πηγαινοέρχονται μεταξύ του παλαιού νοσοκομείου, του Νοσοκομείου στο λόφο Περάνθης και των εργαστηρίων κοντά στην Αγία θεοδώρα. 

Η απόφαση της 6ης ΥΠΕ είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του ΠΕΔΥ και γενικότερα της δημόσιας υγείας που διαχρονικά υλοποίησαν οι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Επομένως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει ολοκάθαρα ότι όχι μόνο δεν "έσκισε" τα μνημόνια, αντίθετα εφαρμόζει κατά γράμμα μνημονιακές δεσμεύσεις "περί συγχωνεύσεων υπηρεσιών" της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στην ουσία συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. 

Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία μας.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση έφεραν μεγαλύτερα αδιέξοδα και βαρβαρότητα για το λαό μας, νέες επενδύσεις και πλούτη για τα μονοπώλια. Όλοι οι υπουργοί υγείας και οι κυβερνήσεις υλοποιούσαν τις μεταρρυθμίσεις δήθεν για το καλό του λαού, «υγεία για τον πολίτη» έλεγαν και άλλα παρόμοια. Και όλες είχαν εμπνευστή και πρωτεργάτη τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι μας λένε ότι προσπαθούν να τα συμβιβάσουν μας κοροϊδεύουν. Όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, έχουν ανοιχτά ταχτεί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η υγεία είναι ταξικό, είναι πολιτικό πρόβλημα και κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά μόνος του, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος.

Τώρα που με το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φορτώνουν στις πλάτες μας νέα δυσβάσταχτα βάρη, είναι επιτακτική η ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, να σφυρηλατήσουμε τη δική μας ενότητα και να συγκρουστούμε με τις πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που με τα μνημόνια διαρκείας καταδικάζουν το λαό μας σε διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση. 

Μόνο μέσα από τον αγώνα μπορούμε να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε αντιλαϊκές αποφάσεις, να κλείσουμε το δρόμο στην πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του λαϊκού συστήματος υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για όλο το λαό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας, με πλήρη αξιοποίηση όλου του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και όλων των σύγχρονων τεχνικών μέσων.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top