Κλιμάκιο της ΤΕ Αρτας του ΚΚΕ επισκέφτηκε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ τις εγκαταστάσεις του εργοστάσιου τυποποίησης ελιάς Intercomm Foods AE που βρίσκονται στο Κομπότι. 

Στις ομιλίες τους οι υποψήφιοι βουλευτες Αρτας του ΚΚΕ Γιάννης Γάλλιος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας και η Ζορμπά-Ζιώβα Ρίτα μέλος του Δ.Σ. Φαρμακοποιών ανέδειξαν ότι:

“Ο μύθος που καλλιεργούνταν ότι ο λαός μπορεί να δει καλύτερες μέρες, περιμένοντας λύσεις μέσα από την εναλλαγή της αστικής διακυβέρνησης, μέσα από τις αναμορφώσεις του αστικού πολιτικού συστήματος, μέσα απο την “κυβερνώσα αριστερά” έχει αποκαλυφθεί με την ψήφιση του 3 φαρμακερου μνημονίου απο την συγχορδία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ο λαός είναι καιρός να κάνει λογαριασμό και να μετρήσει: Τους δοκίμασε όλους.Κυβερνήσεις αυτοδύναμες και συνεργασίας, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές κι αριστερές, υποσχέσεις, διλήμματα, ψέματα και είδε να κλιμακώνεται η αντεργατική πολιτική, το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο. Τώρα ήρθε η ώρα να το «πάρει αλλιώς». Να δει ότι αυτοί που κάθε φορά του υπόσχονταν ότι με μια ψήφο θα αλλάξουν όλα, αρκεί να φύγει η μια κυβέρνηση για να έρθει η άλλη, στην ουσία κάθε φορά ζητούσαν τη συναίνεσή του για τη συνέχιση στον ίδιο βάρβαρο αντιλαϊκό δρόμο. 

Οι παραπάνω εξελίξεις δεν πρέπει να οδηγήσουν εργαζόμενους, ανθρώπους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα με ριζοσπαστικές διαθέσεις, στην απογοήτευση, την παραίτηση. Δεν πρέπει να οδηγήσουν στην άποψη ότι τίποτα δεν αλλάζει, τα πράγματα πάντα ίδια θα είναι. Αδιέξοδη είναι η αναζήτηση λύσεων εντός του σημερινού πλαισίου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της συμμετοχής στην ΕΕ ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. 

Η αναζήτηση λύσεων υπέρ του λαού μέσα σ' αυτό το πλαίσιο είναι πράγματι ανώφελη. Γι' αυτό όσοι νιώθουν αριστεροί, ο λαϊκός κόσμος που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ και νιώθει προδομένος μπορούν σήμερα να σκεφτούν εάν το ΚΚΕ έλεγε αλήθεια ή ψέματα. Να μη χάσουν άλλο χρόνο, που θα οδηγήσει σε νέες απογοητεύσεις.

Κυβέρνηση θα προκύψει, το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, η λαϊκή πάλη κι αντεπίθεση. Να δυναμώσει η φωνή και η αντίσταση των εργατών και των φτωχων λαίκών σρωμάτων ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Τώρα να δυναμώσουν το ΚΚΕ που δεν κάνει σκόντο τις σύγχρονες ανάγκες μας για να καλοπερνάνε μια χούφτα παράσιτα. Που τολμά, αποκαλύπτει και βάζει στο στόχαστρο της πάλης τους πραγματικούς ενόχους γι' αυτά που ζούμε. Που δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού, να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος.

Σήμερα, μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Μπορούν να υπάρχουν ρωγμές στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει στην Ελλάδα και διεθνώς. Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα κι ανατροπής.”

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top