Στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, του οποίου πλέον αποτελεί το 55ο μέλος, έδωσε  το «παρών» ο Δήμος Αρταίων, εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηλία Σερβετά και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Γιώργο Πανέτα.

Η συνεδρίαση έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia και το «παρών» έδωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. 

Ως γνωστόν, στα όρια του Δήμου Αρταίων λειτουργούν οι Ιαματικές Πηγές στο Χανόπουλο και στρατηγικός στόχος του Δήμου Αρταίων είναι η ανάπτυξη του ιαματικού- ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία. 

 «Η σύνδεση ιαματικού-ιατρικού τουρισμού είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν μας ασυγκίνητο, καθώς μπορεί τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό να μειώνονται διαρκώς, ωστόσο η ανάγκη για ανάπτυξη συγκεκριμένων θεματικών πεδίων στο τουριστικό κομμάτι μεγαλώνει. Και οι Ιαματικές Πηγές μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που επεσήμανε ακόμη πως οι πηγές στο Χανόπουλο, λόγω της σύνθεσής τους, εντάσσονται στις μεταλλικές πηγές και η κατηγορία αυτή θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο κ. Τσιρογιάννης πρότεινε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συνδέσμου να γίνουν στην πόλη της Άρτας, ώστε να παρουσιαστούν επίσημα στα μέλη του Συνδέσμου οι πηγές του Χανόπουλου. 

Να σημειωθεί, ότι ο Σύνδεσμος  Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος συμμετείχε στην Philoxenia με δικό του περίπτερο, στο οποίο ο ιδιοκτήτης των Ιαματικών Πηγών είχε δικό του χώρο και διένειμε ενημερωτικό υλικό. 

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1983 και μεταξύ των στόχων του είναι: 

- Η ανάδειξη , προβολή και προστασία των ιαματικών φυσικών πόρων της χώρας μας και του περιβάλλοντός τους 

- Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση ιαματικών φυσικών πόρων 

- Η επιστημονική έρευνα και μελέτη των υδρογεωλογικών, χημικών, βιολογικών και περιβαλλοντολογικών χαρακτηριστικών των ιαματικών φυσικών πόρων, των τοπικών ιστορικών, πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με τη χρήση των ιαματικών πηγών καθώς και η στατιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θερμαλιστικών θεραπειών.

- Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλισμού, την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και κάθε άλλης ενέργειας ή δράσης που αφορά στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top