Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο, 7  Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ., και την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. το Πολυθεματικό Φεστιβάλ – Εκθέσεων στο πλαίσιο του Έργου «Bridges of History and Tradition».

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Άρτας κ.Πατήλα Κωνσταντίνο τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας και Έκθεσης Βιβλίου με θέμα τα Πέτρινα Γεφύρια της Ηπείρου στο Κέντρο του Έργου ΒRIDGETRAD στο Γεφύρι της Άρτας (δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο), όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα της καταγραφής των Πέτρινων Γεφυριών της Ηπείρου, η προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανάδειξης και ανάπτυξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και κατά συνέπεια ο συνδυασμός της φύσης με την αρχιτεκτονική της πέτρας που μπορεί να προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που είναι και ο κύριος στόχος του Έργου.

Στη συνέχεια η Έκθεση Φωτογραφίας θα μεταφερθεί σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες, Παραμυθιά και Κόνιτσα. Ακολούθησε παρουσίαση των λεπτομερειών κατασκευής των Πέτρινων Γεφυριών με ομιλητή τον κ. Πασιάκο Μιχάλη, Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας και προβολή Βίντεο-Λευκώματος με θέμα «Τα γεφύρια της Ηπείρου: Περιμένοντας τον Θάνατο» σε σκηνοθεσία Παπαθανασίου Νίκου. Παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα και μουσική εκδήλωση.

Τη δεύτερη μέρα διοργανώθηκαν δραστηριότητες Εναλλακτικού Τουρισμού  (RAFTING) στον Άραχθο ποταμό.

Η Δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top