Πλησιάζουν σε λίγες μέρες οι μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.Όλοι λίγο ή πολύ τις τις περιμένουμε, και δικαιολογημένα, με σχετική ανυπομονησία για να δεχτούμε και να δώσουμε χαρά και αγάπη στους δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Πόσο ωραίο θα ήταν, αν όλοι οι συνάνθρωποί μας περνούσαν τις γιορτές μέσα σ΄ένα τέτοιο κλίμα γλυκιάς αγαπητικής θαλπωρής. Πόσο καλύτερη θα ήταν η κοινωνία μας και πιο ευχάριστη για όλους η ζωή μας.

Δυστυχώς όμως οι ατυχίες της ζωής από τη μια και η συνεχιζόμενη μεγάλη κοινωνικοοικονομική κρίση, που βιώνει η κοινωνία μας, από την άλλη, έχουν φέρει πολλούς συνανθρώπους μας σε κατάσταση τέτοιας ανέχειας ώστε να στερούνται και τα πλέον απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Αυτούς τους συνανθρώπους μας μας καλεί ο Ερυθρός Σταυρός να θυμηθούμε και να στηρίξουμε και τούτες τις γιορτές.

Όλοι μαζί ας βάλουμε στόχο, κανένας απ΄αυτούς τους συμπολίτες μας να μην μείνει με το παράπονο ότι κανείς δεν τους σκέφτηκε.

Για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής ο Ερυθρός Σταυρός κάνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες που μπορούν να βοηθήσουν όσο ο καθένας μπορεί, προσφέροντας τρόφιμα ή χρήματα που βέβαια μπορούν να μετατραπούν σε όποια βοήθεια είναι πιο αναγκαία.

Για τον ίδιο σκοπό από την Πέμπτη έως και Σάββατο, 10 έως 12 Δεκεμβρίου και από 9:00 το πρωί μέχρι 9:00 το βράδυ στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Άρτας θα λειτουργήσει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μικρή αγορά (Bazaar) με Χριστουγεννιάτικα είδη, διακοσμητικά, γλυκίσματα, βιβλία, παιδικά παιχνίδια κ.τ.λ., όλα προσφορές και δημιουργίες των Εθελοντών και Φίλων σε ενδεικτικές και πολύ συμφέρουσες τιμές.

Και με μικρή προσφορά από τον καθένα πολλά μπορούμε να πετύχουμε. Αρκεί να μην μείνουμε αδρανείς, αλλά να κινητοποιήσουμε τα αποθέματα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχουν μέσα μας και στους γύρω μας.

Και τότε θα δώσουμε το πραγματικό νόημα στις γιορτές της αγάπης που περιμένουμε αλλά και θα «αμειφθούμε» με την ανεκτίμητη ικανοποίηση της αγαπητικής προσφοράς στους αδελφούς μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top