Σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία του φράγματος Πουρναρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένη Δ/σης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας κ. Βασίλη Μιχελάκη.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ακόμη ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά κ. Γιαννούλης, ο Αν/χος Αρταίων κ. Καραγιώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρέλης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Αργυράκης & στελέχη της ΔΕΗ, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου κ. Τσιπέλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου κ. Παπαβρανούσης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΤΕΕ κ. Χρηστάκης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι αναγκαία η υπογραφή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας που θα αποτελεί συγχρόνως έναν κανονισμό λειτουργίας του φράγματος.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η λειτουργία του φράγματος ως αντιπλημμυρική ασπίδα για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αργυράκης επεσήμανε ότι το φράγμα Πουρναρίου, λόγω των τεχνικών του προδιαγραφών έχει μικρό ταμιευτήρα ενώ δέχεται μεγάλες ποσότητες νερού & γι’ αυτό το λόγο δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει μεγάλες εισροές νερού.

Από την Δ/νση Υδάτων ο κ. Τσιπέλης παρουσίασε ένα μοντέλο διαχείρισης και σχετικό πίνακα των εισροών στον ταμιευτήρα – που έχουν υιοθετήσει οι εμπλεκόμενοι φορείς της Ηπείρου, ώστε ν’ αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά της ΔΕΗ, ο κ. Αργυράκης δεσμεύτηκε για την εξέταση του μοντέλου διαχείρισης και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση των εμπλεκομένων στην Αθήνα για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top