Περισσότερα από 150 παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους παρακολούθησαν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι» από το θέατρο «ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ» και  απασχολήθηκαν στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο. 

Η παράσταση εξέπληξε ευχάριστα παιδιά και γονείς. Οι ηθοποιοί Μαρκέλλα Στάμου και Μυρσίνη Μορέλλι με εξαιρετική τρυφερότητα προσέγγιζαν τους μικρούς θεατές, συνομιλούσαν μαζί τους, τραγουδούσαν και χόρευαν, καθώς εκτυλίσσονταν ο μύθος του αηδονιού. Το σταχτί πουλί που τ’ άλλα –πολύχρωμα- πουλιά το είχαν απομονώσεικαι δεν το έπαιζαν…, στο τέλοςέγινε φίλος τους.

Η παράσταση έκλεισε με τοσυμπέρασμα ότι  «δεν υπάρχουν καλά και κακά πουλιά, όμορφα και άσχημα, χρήσιμα και άχρηστα. Όλα είναι πλάσματα του θεού και αξίζουν τον ίδιο σεβασμό και αγάπη».

Στη συνέχεια τα παιδιά, με τη βοήθεια των ηθοποιών, έφτιαξαν κούκλες με πολύχρωμες φορεσιές,  χιονανθρώπους, Αι Βασίληδες, βασιλιάδες, αγγελάκια  και κατασκεύασαν Κάρτες Ευχών με πολύχρωμες κορδέλες και μπογιές. 

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, στην οποία μετείχαν όλα τα παιδιά που βρέθηκαν στο Επιμελητήριο.

Φέτος η διοίκηση αποφάσισε να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε δωροεπιταγές, ώστε ο κάθε δικαιούχος να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ό,τι ο ίδιος επιθυμεί, αλλά ταυτόχρονα να τονωθεί και η τοπική αγορά. Κληρώθηκαν μια δωροεπιταγή των 150 ευρώ και δέκα των 50 ευρώ σε αντίστοιχο αριθμό παιδιών, με τις οποίες μπορούν να κάνουν αγορές σε όποιο κατάστημα της πόλης επιλέξουν.

Τις δωροεπιταγές κέρδισαν οι μικροί: Κωνσταντίνος Φώτης, Λάμπρος Κωστής, Κατερίνα Μπακάλη, Γεώργιος Πεπόνης, Μαρία Σιώζου, Βασίλης Παππάς, Έλλη Κατσαούνου, Ανδρέας Σακκάς, Δημήτρης Μπατσής, Μιχαήλ Λάμπρος, Γιάννης Μπιστιτζάνος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Άρτας Μάνθος Φώτης καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς τους επισημαίνοντας πως οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου, εκτός από το να προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία,είχαν ως στόχο να ενισχυθούν κάποιες οικογένειες και κάποια άλλα παιδιά που η ζωή το’ φερε να έχουν την ανάγκη μας.  

«Ευχή μας είναι ποτέ και κανένα παιδί να μην έχει την ανάγκη μας.Αλλά επειδή η αλληλεγγύη είναι αρετή και όχι υποχρέωση, επιδιώκουμε κατ’ αρχήν να δώσουμε το έναυσμα  στα ίδια τα παιδιά να καταλάβουν ότι κανένας δεν είναι μόνος του και πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη δράση «Τα παιδιά προσφέρουν παιχνίδια στους συνομηλίκους τους» και ευχαρίστησε όλους τους Αρτινούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου και πρόσφεραν από το υστέρημά τους.

Ο κ. Φώτης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τους χορηγούς της εκδήλωσης και προέτρεψε τους καταναλωτές να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα και καταστήματα για τις αγορές τους. Όπως είπε «Οι Αρτινοί επιχειρηματίες είναι πάντα εδώ όταν τους χρειαζόμαστε.Είναι μέλη του Επιμελητηρίου,είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που πρέπει και εμείς ως καταναλωτές να στηρίζουμε»!

Ευχαριστούμε τις τοπικές επιχειρήσεις για την ευγενική τους χορηγία& συγκεκριμένα: το Σύλλογο Κρεοπωλών Άρτας, τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, τα Σούπερ Μάρκετ Αγγέλης, την βιομηχανία αλλαντικών ΒΙΚΗ, την γαλακτοβιομηχανία Μπάφα, τα συσκευαστήρια Κολιός και Ροπόκης-Τσολάκος, τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού Κωστηλάτα και Τζουμέρκα, τα Αρτοποιεία Γιολδάσης και Τσαβαλάς και τα ζαχαροπλαστεία Μποχώτης, Χρηστάκης και ZoomSeriee.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top