«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες, επώδυνες αλλαγές, capital control και οικονομικές δυσχέρειες. Μια χρονιά κατά την οποία η χώρα έφτασε κοντά στη χρεοκοπία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτύπησαν κόκκινο, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις συνεχίστηκαν, κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα χάθηκαν και εν τέλει επικράτησε η ύφεση και η ανεργία.

Το 2016 εύχομαι και ελπίζω να ανασυνταχτούμε ως χώρα και να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να προχωρήσουμε μπροστά. Να ξαναβρούμε τη χαμένη αυτοπεποίθησή μας και να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης, της ανασυγκρότησης, της δημιουργίας.

Η επιχειρηματική κοινότητα εισφέρει τα μέγιστα στην πραγματική ανάπτυξη, την τοπική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Ωστόσο για να επιταχυνθεί ο βηματισμός, να γίνουν νέες επενδύσεις απαιτείται άμεση τόνωση της ρευστότητας, διευθέτηση του θέματος των «κόκκινων δανείων», αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του νέου ΕΣΠΑ και ασφαλές περιβάλλον.

Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα που θα εξασφαλίζουν την οικονομική και φορολογική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, τη μείωση της ανεργίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ώστε επιτέλους να οδηγηθεί η χώρα στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε «μόνιμο και σταθερό επιχειρηματικό πλαίσιο, με σαφείς και τίμιους κανόνες» και θα δίνουμε τη μάχη της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης.

Προτεραιότητά μας για το 2016, η διεκδίκηση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, για την υλοποίηση νέων επενδύσεων, την κατάρτιση, και την εκπαίδευση, η στήριξη της εξωστρέφειας των Αρτινών επιχειρήσεων, η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.

Ας είναι το 2016, το έτος της οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Εύχομαι Καλή Xρονιά, με υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη μεταξύ μας, ελπίδα, δύναμη, προκοπή.

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2016».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top