«Μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και Δημάρχου έχουν γίνει δέκα άνεργοι άνθρωποι και μαζί με αυτούς  οι οικογένειές τους, οι  οποίοι αν και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ  στον τομέα της καθαριότητας, με 8μηνη σύμβαση, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, μέχρι σήμερα δεν έχουν επισήμως προσληφθεί.

Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση, η οποία αν και αποφάσισε (και καλώς) την αυτοδίκαιη παράταση των προηγούμενων 8μηνων συμβάσεων των Δήμων που έληγαν, με τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ στις 4/12/2015, εντούτοις δεν εξασφάλισε  την αντίστοιχη επιπλέον πίστωση ώστε να ολοκληρωθεί  και η νόμιμη πρόσληψη των ήδη νέων επιτυχόντων,  σε όσους Δήμους είχαν προκηρύξει αντίστοιχους διαγωνισμούς, καθιστώντας έτσι «έωλες» και «υπό αίρεση» τις προσλήψεις αυτές κι από την άλλη πλευρά  ο Δήμαρχος Αρταίων, ο οποίος διστάζει να προβεί στην πρόληψή τους, λόγω της μη χορήγησης της αντίστοιχης πίστωσης από την κυβέρνηση, αν και θα μπορούσε να το κάνει-  ελπίζουμε και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- εξασφαλίζοντας τη σχετική πίστωση με αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού στο σκέλος των ανταποδοτικών δαπανών και διεκδικώντας παράλληλα από την κυβέρνηση, με κάθε μέσο (ακόμα και με κινητοποιήσεις) αντίστοιχη χρηματοδότηση.  Η μη δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης για επίλυση του θέματος αυτού και η κοροϊδία των  άκαρπων συναντήσεων  κυβερνητικών παραγόντων με τον δήμαρχο,  καθώς και το χθεσινό «κρυφτούλι» μεταξύ κυβερνητικών βουλευτών και δημάρχου, μεγεθύνει  την οργή και την απελπισία των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι δεν έχουν πλέον κανένα άλλο μέσο πίεσης, πέραν των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. 

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δεσμεύτηκε η  δημοτική αρχή, ότι θα γίνει αύριο (Τετάρτη 30/12), εμείς ως «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», συμπαραστεκόμενοι στους ανθρώπους αυτούς, θα επιμείνουμε να γίνει η άμεση πρόσληψή τους με κάθε τρόπο, ακόμα και με πόρους από τον δημοτικό προϋπολογισμό, εάν τελικά η κυβέρνηση δεν δώσει την αντίστοιχη χρηματοδότηση, καταγγέλλοντάς την παράλληλα για την αναλγησία της αυτή. Οι Δήμοι έχουν πραγματικές και κατεπείγουσες ανάγκες- στην καθαριότητα, στην κοινωνική πολιτική και αλλού- οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με επιπλέον προσωπικό και πόρους. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά  η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και οι τοπικοί βουλευτές. Το «κρυφτό» και οι εκτοξευόμενες αλληλοκατηγορίες δεν ωφελούν κανένα. Οφείλουν και οι δύο πλευρές να βρουν λύση τώρα,  ώστε να υπογραφεί η σύμβαση της πρόσληψης των δέκα (10) οκταμηνιτών στην καθαριότητα μέχρι 31-12-2015 και οι άνθρωποι αυτοί να πιάσουν επιτέλους δουλειά, θέτοντας τέρμα στην ομηρία και την αγωνία των ιδίων και των οικογενειών τους .-

 

 (δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»)

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top