Με την αριθμ. ΔΑΕΦΚ/οικ. 5101/Α321/19-11-2015 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες της 31ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου 2015 που έπληξαν την περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

α). Εφόσον πρόκειται για επισκευάσιμο κτίριο, χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την επισκευή του. Η αίτηση για έκδοση άδειας επισκευής πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β). Εφόσον πρόκειται για κατεδαφιστέο κτίριο, χορηγείται στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση. Η αίτηση για βεβαίωση καθορισμού στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση, πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια Υπηρεσία, εντός χρονικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την ημερομηνία παραλαβής της σχετικής έκθεσης με την οποία το κτίριο κρίθηκε κατεδαφιστέο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους οικείους Δήμους.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top