Την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές και τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται, ώστε να οργανώσει και να στηρίξει τη συλλογική προσφυγή των επαγγελματιών- αυτοαπασχολούμενων της Άρτας κατά του ΟΑΕΕ αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Άρτας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα μελών του και αντιλαμβανόμενο την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μισοί και πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας –οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και αδυνατούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, να καταβάλλουν τις δυσανάλογα υψηλές ασφαλιστικές τους εισφορές και συχνά, τους υπέρογκους τόκους που τις συνοδεύουν.
Τα αιτήματα της συλλογικής προσφυγής συνοψίζονται στην υποχρέωση του ΟΑΕΕ:
• να  θεωρεί τα βιβλιάρια υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενός εκάστου εκ των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως οφειλών και χωρίς την υποχρέωση ένταξης σε ρύθμιση,
• να διαγραφούν οι  παράνομες χρεώσεις του ΟΑΕΕ για καλύψεις που δεν παρέχονταν, καθώς και οι προσαυξήσεις του εν λόγω ποσού.
• να παύσει να υπαγάγει τους αιτούντες- ασφαλισμένους στις ανώτερες κλίμακες ασφαλιστικών εισφορών του Ταμείου και να κατατάξει κάθε έναν από τους ασφαλισμένους στην ήσσονος εισφοράς κλίμακα, ώστε η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά να είναι ανάλογη των εσόδων του (ποσοστό επί του πραγματικού εισοδήματος).
• να χορηγηθεί στους ασφαλισμένους το δικαίωμα να λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα προς διενέργεια κάθε διαδικαστικής πράξεως, καθόσον σε περίπτωση συνέχισης της άρνησης του  Οργανισμού να προβεί στις ως άνω ενέργειες επίκειται άμεσος κίνδυνος της υγείας των αιτούντων, καθώς και της οικονομικής θέσης αυτών.
• να απέχει ο ΟΑΕΕ από κάθε πράξη λήψεως αναγκαστικών μέτρων εις βάρος των ασφαλισμένων και από την είσπραξη οποιασδήποτε εισφοράς.
Καλούνται όσοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες θέλουν να συμμετέχουν στην παρούσα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ να προσέλθουν στη γραμματεία του Επιμελητηρίου Άρτας (Ισόγειο, Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Τ.Κ. 47132, Άρτα) για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να ενημερωθούν.
Το συντονισμό της πρωτοβουλίας, με απόφαση της Διοίκησης, έχει το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top