Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας συμμετείχε και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της στην συνάντηση φορέων και φυσικών προσώπων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας  το Σάββατο 23/1/2016 μετά από πρόσκληση του Προέδρου της .

Θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που φέρει το νέο ασφαλιστικό προσχέδιο που κατέθεσε  η Κυβέρνηση και ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων . 

Ο πρόεδρος της  Ένωσής μας τοποθετήθηκε και ανέφερε  ότι το προσχέδιο νόμου που έφερε η Κυβέρνηση και ειδικά το άρθρο 53  και σε συνδυασμό με το φορολογικό σύστημα που ισχύει  αυξάνει το κόστος συντήρησης των γραφείων μας  και οδηγεί τον κλάδο σε αφανισμό . 

Τέλος κατατέθηκε το ψήφισμα του διευρυμένου ΔΣ της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2016 και δηλώσαμε ότι θα σταθούμε σε όλες τις κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των φοροτεχνικών –λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών .

Άλλωστε  η Ένωσή μας είναι αυτή που  εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί και πρωτοστάτησε στο να δημιουργηθεί  μια άτυπη ομάδα Ελεύθερων Επαγγελματιών και είχε διοργανώσει ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα του επιμελητήριου με την παρουσία των τότε Βουλευτών και παραμένουμε σταθεροί και σήμερα στις τότε διεκδικήσεις μας, δηλαδή κατάργηση του νόμου 4172/2013 και αφορολόγητο ποσό σε όλους τους Έλληνες στο ύψος των 12000 ευρώ και προσαύξηση 1000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος .

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα του ΔΣ της ΕΦΕΕΑΦ για το ασφαλιστικό 

Tτο Δ.Σ. της ΕΦΕΕΑΦ στη συνεδρίαση της 14/01/2016 που ήταν διευρυμένη με την συμμετοχή και μελών της Ένωσής μας, μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα, να σας καταθέσει τις παρακάτω προτάσεις:

Α) Για το Ασφαλιστικό:

Καταρχάς υπάρχει ανάγκη διαλόγου εκ βάθρων για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να μην αποδομηθεί το ασφαλιστικό σύστημα αλλά να αναμορφωθεί και να εξορθολογιστεί. Συμφωνούμε να παραμείνουν τα υπάρχοντα κλιμάκια εισφορών του ΟΑΕΕ με το σημερινό ανώτατο πλαφόν. Συμφωνούμε επίσης στη μείωση των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες τα πρώτα πέντε έτη δραστηριότητάς τους. Οι συντάξεις πρέπει να είναι αναλογικές των εισφορών που έχουν καταβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου του ασφαλισμένου.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top