Πλούσια συζήτηση έγινε στη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας, που στόχο είχε να ανοίξει η συζήτηση σε κλάδους-χώρους δουλειάς και γειτονιές, να δυναμώσει η απάντηση που πρέπει να δοθεί από το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση και την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και φορέων της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Γιάννης Γάλλιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Σήμερα είναι αναγκαίο να υπάρξει δράση, αγώνας, να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, να αντιταχθούμε στο νέο κυβερνητικό σχέδιο, να αποκαλύψουμε τις ψευτιές της κυβέρνησης, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να έρθει αυτό στη Βουλή. 

Η κοινωνική ασφάλιση δε μας χαρίστηκε, δε μας παραχωρήθηκε. Το ασφαλιστικό για εμάς δεν είναι πράξεις, δεν είναι πίνακες εσόδων-εξόδων σε λογιστικά βιβλία. Είναι η ζωή μας και γι αυτό δεν παζαρεύεται!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες, λόγω της ασύγκριτα υψηλότερης παραγωγικότητας σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, να μειωθούν δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 χρόνια για τους άνδρες-55 για τις γυναίκες, 55-50 για τα ΒΑΕ αντίστοιχα), να αυξηθούν ταυτόχρονα οι μισθοί, οι συντάξεις, να διευρυνθούν οι παροχές Υγείας, Πρόνοιας, τα κοινωνικά δικαιώματα. 

Το ΕΚΑ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης, όπως επίσης διαφωνούμε με τη δραστηριότητα ασφαλιστικών εταιριών σε τομείς που καλύπτει η κοινωνική ασφάλιση.

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να στείλει μήνυμα στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ. Να είναι απεργία με μαζική συμμετοχή, να πυροδοτήσει εξελίξεις, να αποκρουστεί ο σφαγιασμός των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.

Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού.»

Ακολούθησαν παρεμβάσεις αντιπροσώπων των σωματείων και φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, μεταφέροντας πείρα από την προετοιμασία της απεργίας, τη συζήτηση στους εργασιακούς χώρους. Η σύσκεψη έκλεισε με κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση των αγροτών που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στηρίζοντας το πλαίσιο πάλης και τα αιτήματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top