Με ιδιαίτερη έκπληξη έγινε γνωστή η από 2-2-2016 ανακοίνωση της παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» με επικεφαλής την κ. Λίτσα Κιτσαντά, σχετικά με την διεύρυνση των χρήσεων του χώρου στα «Ψαροπλιά».  

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπ’ αριθμ. 11/2016 (18 Ιανουαρίου 2016), «οι χρήσεις των καταστημάτων προτείνονται να είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως παραδοσιακό καφενείο/αναψυκτήριο/ οβελιστήριο, παραδοσιακό ουζερί, παραδοσιακή ψαροταβέρνα, παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, εκθετήριο/πωλητήριο τοπικών και ηπειρωτικών προϊόντων, ψιλικατζίδικο, καταστήματα τουριστικής προβολής και παράδοσης, όπως παραδοσιακής τέχνης με τοπικά ενθύμια και τουριστικό υλικό σχετικά με την ιστορία της Άρτας, αντικερί/γκαλερί, είδη δώρων».

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ η παράταξη της κ. Κιτσαντά κατόπιν εορτής «εγκαλεί» το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για την απόφαση να λειτουργήσει οβελιστήριο (κάνοντας μάλιστα λόγο για δήθεν «φωτογραφικές διατάξεις» και για «αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο οποίος πιθανότητα έχει προηγούμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις να τακτοποιήσει»!), η ίδια όμως ψήφισε την εν λόγω απόφαση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων! Άραγε, γνωρίζει τι ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια ή όχι; Διαβάζει τις εισηγήσεις των θεμάτων που δίνονται 5 ημέρες πριν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Αλήθεια, όμως, γιατί ενοχλεί τόσο πολύ την παράταξη της κ. Κιτσαντά η λειτουργία οβελιστηρίου και όχι εκείνη, για παράδειγμα, της ψαροταβέρνας που θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα; Να σημειωθεί, ότι τόσο στο οβελιστήριο, όσο και στην ψαροταβέρνα θα υπάρχουν προϊόντα της περιοχής, δηλαδή κρέατα και κοτόπουλα Άρτας, καθώς και ψάρια από τον Αμβρακικό Κόλπο, έτσι ώστε να προωθηθούν και να προβληθούν ακόμη περισσότερα τα τοπικά μας προϊόντα. Άλλωστε, τα οβελιστήρια είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν και σε άλλα κεντρικά σημεία της Άρτας. 

Επειδή δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή άνευ λόγου και αιτίας, καλούμε την παράταξη «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» και την επικεφαλής της κ. Λίτσα Κιτσαντά, μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, να παρουσιάσουν δημοσίως στα ΜΜΕ τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για τους χαρακτηρισμούς τους περί «φωτογραφικών διατάξεων» και περί «προηγούμενων υποσχέσεων και δεσμεύσεων» ή να ανακαλέσουν επίσης δημόσια στα ΜΜΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση.  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top