Άμεση και αποτελεσματική είναι η δράση του Δήμου Αρταίων στο πρόβλημα των ανεπιτήρητων βοοειδών ζώων, καθώς μόλις σήμερα το πρωί, σε δημοτικό χώρο στην περιοχή Αμπέλια Αμμοτόπου εγκλωβίστηκαν επτά (7) ανεπιτήρητα βοοειδή, με τη βοήθεια και των κατοίκων. 

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης μαζί με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Μαρία Ανδρέου, τον κ. Άγγελο Μανώλη από τη Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Άρτας, καθώς και κατοίκους της περιοχής. 

Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει εντατικά την περισυλλογή των ανεπιτήρητων βοοειδών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποκλειστικό στόχο την τελική λύση του χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει τους κατοίκους. 

Να σημειωθεί, ότι τα ζώα που πιάστηκαν θα παραμείνουν στο χώρο επί 10 ημέρες, μέχρι να εμφανιστούν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες και στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Ανακοινώνεται ότι, σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, κατά τις πρωινές ώρες, στην περιοχή Αμπελίων Αμμοτόπου, εφτά (7) βοοειδή, εκ των οποίων πέντε (5) μεγάλα και δύο (2) μικρά , εγκλωβίστηκαν εντός δημοτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα διαφυγής.

Κανένα από τα βοοειδή δεν φέρουν σήμανση (ενώτια).

Παρακαλούνται οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των βοοειδών, να προσέλθουν στο Δημαρχιακό Κατάστημα (1ος όροφος, Δ/νση : Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, ΑΡΤΑ), προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να βεβαιώνουν την ιδιοκτησία των συγκεκριμένων ζώων, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, προκειμένου να προβούμε στις παραπέρα από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top