Σε υποκατάστημα της Άρτας, μεγάλης τράπεζας, μας κατήγγειλαν ότι υπάλληλός της, «ελάφρυνε ή άδειαζε» καταθέσεις πολλών δεκάδων πελατών της κι όχι μόνον, για πολλά μάλιστα χρόνια.

Πρόκειται για σκάνδαλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία «γίνανε αέρας», από βιβλιάρια, ακόμη και στενών συγγενών της.

Το γεγονός καταγγέλθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, συνελήφθη η δράστης την περασμένη Παρασκευή και η υπόθεση «πάει στα μαλακά» και για ευνόητους λόγους, που έχουν σχέση κατά βάση με τη φήμη και το πρεστίζ της εν λόγω τράπεζας.

Όμως γεννιούνται πολλά ερωτήματα, όπως:

1. Δεν υπάρχει εσωτερικός έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα;

2. Κανείς άλλος εργαζόμενος δεν αντελήφθη τίποτε;

3. Πως μπορούν να αφαιρεθούν χρήματα από λογαριασμούς ή από διάφορες συναλλαγές, χωρίς ταυτότητες;

4. Πόσα είναι τα θύματα αυτής της ιστορίας και τι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι πελάτες της;

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τα κεντρικά αυτής της Τράπεζας και συγκεκριμένα με το Γραφείο Τύπου, αλλά στάθηκε αδύνατο. Αφήσαμε και σχετικό μήνυμα σε συγκεκριμένο εργαζόμενο (έχουμε το όνομά του) και παρακαλέσαμε να επικοινωνήσει μαζί μας, κάποιος υπεύθυνος, πριν τη δημοσίευση της καταγγελίας, αλλά ακόμη… περιμένουμε. Η διευθύντρια της Άρτας αρνήθηκε να απαντήσει, διαψεύδοντας χαλαρά το γεγονός και η υπάλληλος ήδη απομακρύνθηκε.

Όπως και να χει, η εν λόγω τράπεζα οφείλει να απαντήσει άμεσα και χωρίς περιστροφές, στην καταγγελία, να την διαψεύσει ή να την επιβεβαιώσει, ώστε να προστατευθεί το κύρος των άλλων τραπεζών. Διότι το να πληρώσει η τράπεζα τη ζημιά, για να προστατεύσει το όνομά της, είναι υποχρεωμένη να το κάνει και δεν κάνει χατίρι και σε κανέναν. 

Πάντως σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα υποχρεωθούμε να την κατονομάσουμε!

Τέλος και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μας, είχε ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός και στο παρελθόν, στο ίδιο υποκατάστημα, το οποίο κι αυτό «καλύφθηκε» υπηρεσιακά και σιωπηρά.

                                                                       

                                                                 «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΤΑΣ»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top