Μετά από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, της Ν.Ε. ΤΕΕ Άρτας , του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας  και  του  Επιμελητηρίου Άρτας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/3/2016 στο χώρο του Επιμελητηρίου Άρτας, σύσκεψη φορέων με θέμα την ανάληψη δράσεων για τη στήριξη των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα γενικότερα, κοινό τόπο των συμμετεχόντων αποτελεί η ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης, να τερματιστεί άμεσα ο πενταετής πόλεμος στη Συρία και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλοι συμφώνησαν ότι το δράμα των προσφύγων, που πλέον το βλέπουμε από πολύ κοντά, είναι τραγικό και δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε απλοί θεατές. Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας!

Επειδή η πρωτοβουλία των φορέων οφείλει να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, συστήθηκε μια συντονιστική επιτροπή, η οποία θα έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους του Κέντρου Φιλοξενίας Φιλιππιάδας, ώστε να διαπιστωθούν οι πραγματικές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και να γίνει στοχευμένα η συγκέντρωση των συγκεκριμένων ειδών.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί αρχικά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου (σε ημερομηνία που θα καθορίσει η επιτροπή) με παράλληλη διοργάνωση συναυλίας συμπαράστασης στους πρόσφυγες.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top