Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων καταδικάζει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδας που εκμεταλλεύεται το δράμα χιλιάδων προσφύγων οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΕΕ – κυβέρνησης,  για να ρίξει  το ρατσιστικό δηλητήριο δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και ξενοφοβίας στην τοπική κοινωνία.

Στα σχολεία δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για το μίσος του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων.

Σήμερα που 60.000 είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας είναι ανάγκη να υλοποιηθούν με κρατική ευθύνη όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ, που να περιλαμβάνει τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας, μιας ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα που επιθυμούν για τελικό προορισμό τους.

Η οργή και η αγανάκτηση του λαού για τη βάρβαρη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε δεν μπορεί να λαθεύει, πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κατάστασης, που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία τα λαϊκά στρώματα.

Απαιτούμε:

• Συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης στους δημόσιους ανοιχτούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας με στόχο την προετοιμασία των προσφύγων για τη συνέχιση του ταξιδιού τους στη χώρα που επιθυμούν.

• Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες.

• Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.

• Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.

• Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά με εμβολιασμούς και εξετάσεις

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top