Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Άρτας αποτελεί ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2009, το οποίο εκπροσωπεί τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους. Συνεργάζεται με όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο Νομό μας, δημόσιους και ιδιωτικούς, διεκδικώντας την άριστη λειτουργικότητάς τους επ’ ωφελεία των μελών του. 

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ προβάλλει την ανάγκη ενίσχυσης της Ψυχιατρικής Κλινικής και γενικότερα του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γ. Ν. Άρτας. 
Η Ψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Άρτας έχει δυναμικότητα εννέα (9) κλινών  και καλείται να εξυπηρετήσει τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και το ήμισυ του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λόγω έλλειψης Ψυχιατρικής Κλινικής στους παραπάνω νομούς. Στελεχώνεται από τρεις μόνιμους Ειδικούς Ψυχιάτρους (τον Συντονιστή Διευθυντή και δύο επιμελητές Α’) και από δύο Ειδικευόμενους Ιατρούς. Οι γιατροί αυτοί, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν την ολοένα αυξανόμενη προσέλευση των πολιτών στα γενικά νοσοκομεία. Σε αυτή την πραγματικότητα παλεύει να ανταποκριθεί η Ψυχιατρική Κλινική, η οποία λειτουργεί με πληρότητα 100% και με σχεδόν μόνιμα καλυμμένες τις επικουρικές κλίνες, τα λεγόμενα ράντζα.
Από την άλλη, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Άρτας-Πρέβεζας, που ανήκει στο Γ. Ν. Άρτας, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια λόγω έλλειψης προσωπικού. Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας θα συνέβαλε στην πρόληψη των υποτροπών των ασθενών, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και την εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των νοσηλειών τους.
Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας ΣΤΗΡΙΖΕΙ τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής και του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γ. Ν. Άρτας και ΖΗΤΑ την ενίσχυση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητάς τους. Υπογραμμίζει την ανάγκη για:
1) Επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των δύο νέων Ψυχιάτρων στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Άρτας
2) Άμεση αύξηση των κλινών της Ψυχιατρικής Κλινικής και
3)  Άμεση επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.
Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας καλεί τη Διοίκηση του Γ. Ν. Άρτας, την 6η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας καθώς και τους πολιτευόμενους του τόπου να σκύψουν πάνω από τις ανάγκες των ψυχικά πασχόντων και με ουσιαστικό τρόπο να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματά τους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top