Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Δικηγόρων (CCBE) να παρέμβει υπέρ των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στο έντονο αυτό ενδιαφέρον και τις επίμονες οχλήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων, ο CCBEδιά του Προέδρου του AntoninMokry ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με την τρέχουσα νομική κατάσταση, τονίζοντας ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ’ όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Μάλιστα, στην πρόσφατη 29η Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, ο CCBEδιευκρίνισε ότι εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα, θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτά της κινητοποίησης του δικηγορικού κόσμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας Μιχάλης Νικολάου, στην τελευταία σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, είχε συνάντηση με τους γονείς τού Δημήτρη Κούκλατζη (φωτο). Σε ιδιαίτερη δε συνομιλία που είχε μαζί τους, τους μετέφερε τη συμπαράσταση των Αρτινών πολιτών και τις ευχές τους για την απελευθέρωση του γιου τους, πράγμα το οποίο με ευχαρίστηση και συγκίνηση αποδέχθηκαν, γιατί ήταν το πρώτο μήνυμα που δέχτηκαν από τον ηπειρωτικό χώρο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top